Sari la conținut
o-noapte-de-cod-rosu-la-brasov

ISU Braşov: Aveţi grijă unde vă parcaţi la noapte maşina!


   Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o avertizare Cod Roşu de viscol şi vânt puternic, pentru zona de munte a judeţelor Prahova, Dâmboviţa, Argeş, Braşov, Buzău şi pentru judeţele Buzău, Brăila, Ialomiţa, Călăraşi şi Tulcea. Avertizarea este valabilă începând de astăzi (miercuri, 5 februarie 2020) de la ora 18.00, până mâine dimineaţa la ora 8.00, transmite ISU Braşov.


   În zona de munte a judeţelor Prahova, Dâmboviţa, Argeş, Braşov şi Buzău vântul va sufla tare, va fi viscol puternic, iar vizibilitatea redusă spre zero. Rafalele vor depăşi 100…120 km/h.

ISU Brasov a dispus luarea măsurilor necesare pentru prevenirea şi gestionarea optimă a potenţialelor situaţii de urgenţă.

Astfel, pentru eficientizarea misiunilor de răspuns, la nivelul judeţului Braşov Prefectura a convocat Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, s-au activat grupele operative şi s-au luat măsuri pentru asigurarea rezervei de personal care să completeze, la nevoie, echipajele de intervenţie. Totodată, s-a transmis către primăriile vizate să se ia măsurile necesare a fi întreprinse în aceste situaţii şi să se instituie permanenţa la sediile primăriilor.


     „Pentru evitarea producerii unor situaţii de urgenţă care pot afecta viaţa şi bunurile, facem un apel pentru populaţia din zonele vizate, ca pe timpul manifestării fenomenelor, să rămână în spaţii închise care le asigură protecţia. De asemenea, pentru limitarea posibilelor pagube generate de vântul puternic, parcarea autoturismelor se va realiza în zone ferite, la distanţă faţă de copaci sau stâlpi de electricitate.

Informaţii despre modul de comportare în cazul producerii unor situaţii de urgenţă sau alte date utile despre manifestarea fenomenelor meteorologice periculoase pot fi obţinute prin intermediul aplicaţiei DSU, care poate fi descărcată gratuit din Google Play Store şi App Store”, transmite maior Ciprian Sfreja, purtător de cuvânt ISU Braşov.

Comentarii

Ultimă oră