Sari la conținut

O nouă campanie gratuită de prevenție a diabetului și a osteoporozei

o-noua-campanie-gratuita-de-preventie-a-diabetului-si-a-osteoporozei

Rețeaua de farmacii Professional Farmaline deruleaza o nouă campanie de prevenție a diabetului și a osteoporozei în Brașov, în zilele de 25 și 31 ianuarie 2019.

„Prevenția este cel mai bun tratament. Fii informat!” este sloganul care reprezintă campania prin care rețeaua Professional Farmaline oferă lunar servicii gratuite de măsurare a glicemiei, a tensiunii arteriale, a pulsului și a greutății corporale, având deja o tradiție în domeniu. Această campanie de prevenție este o reacție aparută în urma cifrelor îngrijorătoare înregistrate în ultimii ani în România în cazul ambelor afecțiuni.

Deși diabetul zaharat este o afecțiune ce apare, în general, la persoanele care au peste 50 de ani, în ultima perioadă s-a constatat că afectează din ce în ce mai multe persoane cu vârsta cuprinsă între 20-40 ani. Sunt vizate cele care au un stil de viață nesănatos (alimentație hipercalorică, bogată în grăsimi și carbohidrați, sedentarism, fumat sau stres). O glicemie crescută și necontrolată poata duce în timp la apariția unor probleme de sănătate și la afectarea anumitor organe precum: inima, vasele de sânge, rinichii, ochii și chiar sistemul nervos.

Și în cazul osteoporozei s-a constatat faptul că tot mai multe persoane încep să sufere de maladii specifice persoanelor mai în vârstă. Această afecțiune a devenit o reală problemă în condițiile în care studiile demonstrează că una din trei femei suferă de-a lungul vieții de o fractură osteoporotică.

 Prin această campanie de prevenție se dorește informarea, consilierea și educarea persoanelor privind prevenția și controlul osteoporozei, precum și adoptarea unui stil de viață mai sănătos.

Rețeaua „Professional Farmaline” împreună cu partenerul „Beres Pharmaceuticals” oferă gratuit servicii de Evaluare a Riscului de Fracturi Osteporotice după un program bine stabilit.

Program desfașurare campanii în farmacii:

  25 ianuarie 2019: „Professional Farmaline” din Brașov (Piața Astra, Aleea Jupiter nr.1, tel. 0268334625). Proiect de Evaluare a riscului fracturilor Osteoporotice în colaborare cu firma Beres;

31 ianuarie 2019: „Professional Farmaline” din Brașov (Piața Astra, Aleea Jupiter nr.1, , tel. 0268334625). Proiect de măsurare a glicemiei și valorilor tensionale, puls, indice grăsime, înălțime, greutate.

Toate proiectele se vor desfasura în intervalul orar 9:00 – 17:00, în limita de timp disponibilă.

„Professional Farmaline” numară în prezent 21 de farmacii și oficii locale, într-un cadru ce include zonele geografice Prahova și Brașov, care se bucură de locații cu acces facil și ambient elegant. Farmacia „Professional Farmaline” din Brașov se află în Piașa Astra, Aleea Jupiter nr.1.

Comentarii

Ultimă oră