Sari la conținut
o-noua-lovitura-pentru-fumatori

Senatorii se opun fumatului. Din nou. Comisia de Sănătate din Senat a respins modificarea legii anti-fumat. Unii aleşi voiau ca legea să fie mai permisivă, dar nu se va schimba nimic.

Comisia de sănătate din Senat a respins, marţi, modificările la Legea antifumat, care apăreau într-o propunere legislativă semnată de parlamentari de la toate partidele.

Proiectul de lege propunea înfiinţarea de cluburi de fumători şi redefinirea spaţiul public închis, astfel încât să se elimine interzicerea fumatului la terase.

Decizia comisiei senatoriale vine după ce ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a făcut, luni, un nou apel către parlamentari pentru a "opri schilodirea legii antifumat".

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a declarat luni că o eventuală amendare a legii antifumat ar fi o "schilodire" a actului normativ şi, totodată, o premieră mondială. Modificarea legii ar face din România prima ţară care îmblânzeşte legea antifumat, record care nu este de dorit şi care nu ne-ar face cinste, spune Voiculescu.

Comentarii

Ultimă oră