Sari la conținut

Oamenii străzii, protejați de ger în azilele de noapte

oamenii-strazii-protejati-de-ger-in-azilele-de-noapte

Gerul cumplit din noaptea de duminică spre luni a adus 19 oameni în Centrul pentru persoane fără adăpost. 12 dintre ei au venit singuri, iar 7 au fost aduşi de echipajele poliţiştilor şi de ambulanţe. Alte 30 de persoane îşi găsesc în prezent adăpost la Centrul din Uzina 2.

În Adăpostul de noapte, în regim de urgenţă, pot fi primite, dacă este nevoie, peste 50 de persoane. Cei care sunt aduşi din gerul nopţii sunt mai întâi deparazitaţi şi spălaţi.

Potrivit şefului Centrului pentru Persoane fără Adăpost Braşov, Ioan Mircea Baciu, beneficiarii au fost aduşi în regim de urgenţă, au fost igienizaţi, li s-a oferit un pat cald și posibilitatea să ia legătura cu asistentul social pentru demersurile necesare dacă doresc în continuare să beneficieze de condiţiile centrului.

Cei care doresc să nu mai fie oameni ai străzii pot solicita ajutorul asistenţilor sociali de la centru, care îi sprijină să-şi facă actele, dacă nu au, şi să primească un ajutor social. De asemenea, pot sta pe parcursul zilei în Centrul de zi de informare şi Consiliere, unde primesc şi mâncare. Ei sunt ajutaţi să-şi găsească un loc de muncă, moment în care pot primi găzduire la Centrul de tip rezidenţial, unde pot sta 12 luni, cu posibilitatea de prelungire a şederii pentru încă un an. decât venitul minim garantat.

În altă ordine de idei, și polițiștii locali din Făgăraș au dus șase oameni ai stăzii la centrul de găzduire temporară din cartierul Combinat, duminică, pentru a-i feri de frig. Având în vedere că România este sub cod portocaliu de ger, iar temperaturile sunt negative inclusiv ziua, oamenii pot rămâne la centru pe termen nelimitat.

Potrivit Bună Ziua Făgăraș, autoritățile locale verifică regulat zonele unde obişnuiesc să stea cei fără adăpost, îi preiau și apoi îi lasă în grija asistenților sociali. 20 de persoane pot fi cazate la centrul de găzduire temporară din cartierul Combinat din Făgăraș, iar acestea primesc gratuit două mese calde pe zi și dispun de dușuri.

Comentarii

Ultimă oră