Sari la conținut

Obiceiuri tradiționale: sacrificarea porcului, la români

obiceiuri-traditionale-sacrificarea-porcului-la-romani

„Vineri ne unim, sâmbătă ne odihnim, iar duminică ne sacrificăm...porcul”.


  Restaurantul Casa Brașoveană vă invită duminică 3 decembrie 2017, la ritualul de sacrificare tradițională a porcului.

„Pentru că a venit iarna și gerul, chiar dacă gerul nu-i prea ger, dar iarna uite-o colea, anul ăsta ne sacrificăm și pornim mai repede ceremoniile de tăiere a porcilor, ce se vor desfășura în fiecare week-end doar, spre bucuria orășenilor ce nu prea au parte de asemenea...„sacrificii” pe altarul tradiției noast tradiției noastre românești”.

  Brașovenii și turiștii sunt așteptați duminică de la ora 10, când vor sacrifica…porcul și vor bea o țuică fiartă sau vin fiert, vor mânca șorici și „porcării gustoase” și vor asculta lăutarii pe terasă. La ora 12,30 toți cei prezenți se vor muta la căldurică în restaurant, ca să servească POMANA PORCULUI.

Mare maestu de ceremonii va fi ca-n fiecare an, Laurian.


   Mare păharnic va fi Dan Butum care a promis să nu lase vreun pahar gol.


  Ca să aibă cu ce umple paharele, se va ocupa marele pivnicer invitat special, Ilie Turică zis și Bachus cel Nou.


   Pe post de mare trezorier însărcinat cu adunarea contribuției și plata muzicanților, este nimeni altul decât Cristi a lu’ Gheorghe. El va încasa contribuția de participare la ceremonie, ce anul ăsta va fi de 50 de lei pe pachet all-inclusive.


  În preț vor intra - gustarea tradițională cu tobă, cartaboși, cârnați, branzeturi, slănina, ceapă, ceterași, spectacolul macelarului, țuică fiartă și vin fiert la discreție, pomana porcului, murături și moare de varză.


  Șoricul e la liber cât e pe porc.


  Pentru cupluri, soț și soție, pretul este de doar 90 lei.


  Copiii însoțiți au gratuitate totală”.

Rezervări la telefoanele - 0732383246 sau 0728200696, la Restaurant Casa Brașoveană (Cartierul Triaj, Str.Hărmanului Nr. 60).

Comentarii

Ultimă oră