Sari la conținut

Obligatorie purtarea de mască de protecție în Vama Buzăului

obligatoriu-cu-masca-de-protectie-in-vama-buzaului

Obligatoriu cu mască de protecție în Vama Buzăului! Fiecare gospodărie a primit câte un pachet cu măști, mănuși, săpun și dezinfectant


    Dacă la nivel județean purtarea măștilor de protecție este recomandată, în Vama Buzăului este obligatorie. Măsura este valabilă începând din 10 aprilie 2020, iar cine încalcă regula riscă o amendă cuprinsă între 100 și 500 de lei. Decizia a fost luată de Comitetul Local pentru Situații de Urgență și vizează orice persoană care care se află pe teritoriul comunei.

Pentru a se evita scenariul în care oamenii spun că nu au de unde să ia măști, primăria comunei a distribuit până joi, în toate cele 1.000 de gospodării, măști, mănuși, săpun și dezinfectant.

„Fiecare gospodătie a primit câte două măști reutilizabile, care pot fi spălate în apă de 60 de grade Celsius și apoi călcate. De asemenea, în fiecare gospodărie au ajuns câte patru perechi de mănuși, un săpun antibacterian, un dezinfectant, dar și pliante informative. De exemplu, prin aceste materiale este prezentat modul în care trebuie folosite în mod corect mănușile chirurgicale”, a declarat primarul din Vama Buzăului, Tiberiu Chirilaș.

Comentarii

Ultimă oră