Mai multe hoteluri din staţiunile Mamaia, Saturn, Venus, Eforie Sud şi Jupiter oferă în acest sezon estival sistemul all-inclusive, în special cele care au contracte cu tour-operatorii germani ce au revenit în România, informează luni Asociaţia Litoral - Delta Dunării.

Preţurile pentru pachetele de cinci nopţi la un hotel de trei stele pornesc de la 695 de lei/persoană.
„Deşi produsul «All-Inclusive» nu este solicitat decât în mică măsură de turiştii români, atunci când călătoresc în România, şi deşi litoralul românesc are 95% turişti români şi numai 5% turişti străini, dintre care doar o parte preferă All Inclusive, în acest sezon, mai multe hoteluri au ales să ofere şi această opţiune de vacanţă, în special cele care au contracte cu tour-operatorii germani care au revenit pe litoralul românesc“, a afirmat preşedintele Asociaţiei Litoral - Delta Dunării, Corina Martin. Litoralul românesc iese anul acesta cu oferte all-inclusive, în contextul în care Agenţia pentru Siguranţă Alimentară din Bulgaria a propus recent ca acest tip de oferte din această ţară să fie disponibile doar la hotelurile de 4 şi 5 stele, după ce au fost raportate numeroase neconcordanţe între capacităţile de cazare şi cele de servire în restaurante.
În plus, în perioada 27 mai - 23 iunie, pe litoralul românesc, o parte din aceste hoteluri oferă pachete turistice la preţuri atractive în cadrul programului "Litoralul pentru toţi - All Inclusive". Opţiunea "All inclusive" asigură toate cele trei mese - servite în regim bufet (bucătărie românească şi tradiţională), băuturi incluse, acces gratuit la locuri de joacă pentru copii, acces gratuit la piscine, şezlonguri şi umbrele pe plajă.
Tarifele pentru pachete de cinci nopţi all-inclusive sunt de 695 de lei/persoană la hotelurile de trei stele, de 795 lei/persoană la patru stele ajungând la 895 de lei/persoană la hotelurile de cinci stele. Asociaţia Litoral - Delta Dunării aminteşte că, în luna mai, a avut loc inaugurarea, la Mamaia, a primului complex hotelier Family Club - Premium All-Inclusive din ţară, dedicat în întregime familiilor cu copii. Mai multe detalii aici.