Sari la conținut
olimpicele-mai-spera

Baschetbalistele de la Olimpia CSU Braşov au pierdut jocul disputat în deplasare împotriva formaţiei din Alexandria şi sunt obligate să câştige jocul de sâmbătă de pe teren propriu cu Universitatea Cluj Napoca.

Baschetbalistele de la Olimpia CSU Braşov au pierdut în mod previzibil partida de la Alexandria, cu formaţia locală. Nu a fost ziua fetelor pregătite de Dan Calancea, care au avut un procentaj foarte scăzut la aruncările de la distanţă, dar au şi comis multe erori pe faza defesivă. Olimpicele au părăsit terenul învinse, oltencele închizând tabela la 84-53 (49-19). Punctele formaţiei de sub Tâmpa au fost reuşite de Hoskins-16, Djokovic 11, Stjepanovic 10, Munteanu 8, Cursaru 7 şi Avram 1. Sipos cu 22 de puncte şi Lyons cu 20 de reuşite, au fost cele mai bune jucătoare ale gazdelor. Chiar şi după această înfrângere, baschetbalistele de la Olimpia CSU Braşov păstrează în continuare şanse la accederea în play-off. Pentru ca obiectivul să fie realizabil, braşovencele sunt obligate să câştige umrătoarele două jocuri: cu Universitatea Cluj Napoca, sâmbătă dimineaţa pe teren propriu şi o săptămînă mai tîrziu, în deplasarea de la Târgu Mureş. „Primul joc pe care îl disputăm e cel mai important. Este neapărat necesar să câştigăm jocul de sâmbătă de pe teren propriu cu Universitatea Cluj Napoca. Nu avem voie să ne împiedicăm la acest meci. Sunt convins că fetele sunt conştiente de importanţa acestui joc şi vor face totul ca să câştige. Din păcate nu este suficientă doar o victorie cu formaţia din Cluj. Noi trebuie să învingem şi la Târgu Mureş pentru ca şansele noastre la accederea în play-off să crească. E important să câştigăm următoarele două meciuri”, a spus tehnicianul „olimpicelor”, Dan Calancea.
Calcule pentru play-off. Oficialii echipei de sub Tâmpa privesc şi mai departe de următoarele două etape şi îşi fac deja calcule. Cel mai probabil, adevărata finală pentru prinderea ultimului loc care duce în play-off, se va juca la Craiova. „Probabil că ne vom bate pentru prinderea ultimului loc care asigură prezenţa în play-off cu formaţia din Craiova. Asta în cazul în care nu apare nicio surpriză pe parcursul returului. Eu însă sunt convins că prea multe rezultate surprinzătoare nu pot apărea aşa că finala pentru prinderea ultimului loc ce asigură prezenţa în play-off-ul campionatului naţional se va disputa la Craiova între formaţia de acolo şi Olimpia CSU Braşov”, a mai spus Dan Calancea.
Hoskins e la 60%. În jocul de la Alexandria, noua achiziţie a Braşovului, Brendie Hoskins şi-a trecut în cont 16 puncte şi a fost principala marcatoare a echipei de sub Tâmpa.  Antrenorul principal al fetelor de la Olimpia CSU Braşov, Dan Calancea, spune însă că Hoskins este la această oră doar la circa 60% din capacitate, fiind în urmă cu pregătirea fizică. „Brendie a făcut un joc bun, însă ea poate mult mai mult. Ea este în urmă cu pregătirea fizică şi acest lucru se reflectă în jocul şi în procentajele ei. Cu siguranţă peste câteva săptămâni, veţi vedea un alt joc la ea. Ea este o jucătoare care poate marca în fiecare meci cel puţin 20 de puncte. Sper să se pună la punct cu pregătirea fizică mai repede pentru că avem mare nevoie de ea”, a spus Dan Calancea

Comentarii

Ultimă oră