Sari la conținut
omul-sfinteste-locul

Nici nu a început bine campania electorală și deja au început pe la colțuri unii cârcotași să comenteze. Unii, mă sfătuiesc „prietenește” să renunț, că nu am nicio șansă și nu are rost să mai cheltui banii.

Alții, speriați de-a binelea că un tânăr politician, căruia nu i se poate reproșa ceva, intră într-o astfel de cursă, mi-au transmis la fel de „prietenește” să mă potolesc și să îmi văd de treabă. Îi voi dezamăgi și pe unii, și pe ceilalți.

Oare de ce nu înțeleg unii că trebuie să facă un pas sau chiar mai mulți înapoi? Că oamenii au ieșit în stradă că s-au săturat de modul în care se face politică? Că vor altceva? Oamenii vor ca omul pe care îl trimit în Consiliul Local, în fruntea Primăriei sau la Parlament să se lupte să-i rezolve problemele, nu să zacă într-un fotoliu și să se mulțumească cu indemnizațiile pe care le primește.

Eu am curajul să vin în fața săcelenilor și să le spun că am avut, în acest mandat cele mai multe inițiative, iar multe, cu ajutorul colegilor din Consiliul Local, le-am pus și în practică. Trebuie să renunțăm la mentalitatea învechită că X nu este bun pentru că e venetic. Suntem în secolul XXI! Chiar nu putem să ne desprindem de o mentalitate arhaică? Sunt de acord că a fi mocan săcelean este o onoare. Că tradiția mocanilor săceleni trebuie păstrată. Dar asta nu în detrimentul interesului comunității locale! Tradiția junilor brașoveni se păstrează în continuare, dar aveți idee câți dintre juni sunt născuți în Șchei? Cu ce este mai puțin lăudabilă tradiția lor? Cel mai bun primar al Brașovului, chestiune pe care nu o spun eu, ci majoritatea brașovenilor, este George Scripcaru. Și asta chiar dacă nu s-a născut în Brașov, ci undeva într-un sat din Moldova.

Îți dă certificatul de naștere și valoare? Dăm deoparte familii din Săcele cu oameni deosebiți pentru că unii au venit și s-au stabilit la Săcele din alte locuri? Nu cred că e firesc! Problema noastră este să reușim să ne ținem copiii acasă, să nu mai plece în alte țări, dezamăgiți că pentru ei, acasă, este un loc încremenit în mentalități vechi.

Trebuie să fim mândri de tradițiile noastre, trebuie să le păstrăm și să le promovăm mai departe cu sfințenie. Dar avem datoria și față de înaintași, și față de copiii noștri, să mergem mai departe. Sunt unul dintre tinerii care au decis să nu plece din țară, să își construiască un viitor aici. Este o vorbă din bătrâni, că o viaţă reuşită este atunci când poţi să spui că ai plantat un copac, ai făcut un copil şi ai construit o casă.

Trebuie să facem cu toţii, împreună, tot ceea ce ne stăîn putință pentru a avea o viață civilizată, demnă, pentru a crea condiții în care noi și copiii noștri să trăim cu capul sus, mândri că suntem săceleni, la prima generație, la a doua sau dintotdeauna. Implică-te și tu! Trebuie să crezi! TU ești schimbarea!

Comentarii

Ultimă oră