Sari la conținut

„Opera în concert”, „Nabucco” a lui Verdi, la finalul Stagiunii Filarmonicii

opera-in-concert-nabucco-a-lui-verdi-la-finalul-stagiunii-filarmonicii

Pentru spectacol s-au vândut toate biletele încă de luni.


   A venit vara aşa că şi Filarmonica braşoveană, instituţie de cultură mult iubită de brașoveni și de turiști şi va închide Stagiunea, la fel ca şi Opera. Evenimentul va fi unul original şi este programat joi-seara, pe 29 iunie 2017.

În încheierea celei de-a 139-a stagiuni, Filarmonica Braşov a pregătit pentru melomani un eveniment în premieră - „Opera în concert”, cu spectacolul „Nabucco”, de Giuseppe Verdi. Cei prezenți vor avea parte de un spectacol de excepţie.

La Sala Patria va avea loc aşadar joi seara, de la ora 19.00 un spectacol aparte, menit să încununeze apoteotic sezonul foarte ofertant 2016-2017. Este programat un recital de…operă sub formă de concert. Şi nu este vorba de un titlu oarecare. Ci de celebra lucrare „Nabucco” de Giuseppe Verdi, reprezentaţie înscrisă în repertoriul marilor instituţii lirice mondiale.


   Numai că montarea avea nevoie de un spaţiu scenic generos, pentru a putea fi realizată aşa cum se cuvine. Cum la Braşov nu este (încă) posibil aşa ceva, s-a ales varianta prezentării în concert a minunatei lucrări a titanului Verdi, fără decor şi costume opulente, în schimb cu un mănunchi de solişti tot unul şi unul: baritonul clujean Balla Sandor în rolul personajului principal Nabucco, soprana timişoreană Silvia Sorina Munteanu, care o va interpreta pe Abigaille, mezzosoprana ucrainiană Liza Kadelnik care va susţine partitura eroinei Fenena, cunoscutul şi îndrăgitul tenor braşovean Mihai Irimia, în rolul lui Ismaele, tânărul ofiţer îndrăgostit de Fenena şi nu în ultimul rând basul bucureştean Marius Boloş, întruchipându-l pe Zaccaria, regele Ierusalimului.

Îşi vor da concursul valoroasa Orchestră Simfonică a Filarmonicii Braşov (dirijor Iulian Rusu), precum şi Corul Mixt al Filarmonicii de Stat din Tg. Mureş, condus de maestrul Vasile Cazan.

Desigur, spectatorii vor putea savura pe lângă multe arii cunoscute din operă şi faimosul cor al robilor, una dintre cele mai iubite pagini din muzica tuturor timpurilor.

Va fi un CONCERT EXPERIMENT: Accentul se va pune pe muzică și nu pe decor.

Una dintre capodoperele lui Giuseppe Verdi „Nabucco”, este o operă compusă de talentatul compozitor în anul 1841 pe un libret de Temistocle Solera. Premiera a avut loc la Scala din Milano cu un an mai târziu.


  Concertul eveniment, închide Stagiunea actuală a Filarmonicii braşovene.

Spectacolul va avea loc joi, 29 iunie, de la ora 19.00, la Sala Patria, dar este sold-out deja încă de la începutul săptămânii, potrivit reprezentanţilor instituţiei.

Comentarii

Ultimă oră