Sari la conținut

Oportunităţi de afaceri pentru braşoveni în Vietnam

Ambasadorul Republicii Socialiste Vietnam în România a venit la Braşov, la Camera de Comerţ şi Industrie (CCI), unde a prezentat mai multor afacerişti braşoveni Vietnamul ca destinaţie pentru investiţii, afaceri şi turism.
Ambasadorul Republicii Vietnam, însoţit de câţiva funcţionari din cadrul ambasadei, dar şi de un consilier comercial, le-a vorbit celor prezenţi la eveniment despre posibilităţile de cooperare între firmele din cele 2 ţări.
„Am venit aici în primul rând pentru a prezenta Vietnamul ca destinaţie de investiţii, de turism şi pentru afaceri şi deasemenea pentru a întâlni reprezentanţii autorităţilor locale şi oamenii de afaceri români pentru a-i încuraja să derulăm afaceri împreună” a declarat H.E. Tran Xuan Thuy, Ambasador al Republicii Socialiste Vietnam în România
„Sperăm ca pe viitor să avem relaţii sau măcar întâlniri, parteneriate între oamenii de afaceri din Braşov şi oamenii de afaceri din Vietnam. Ştiu că de-a lungul celor 50 de ani de când ei colaborează cu România au fost foarte multe schimburi, mai ales culturale, mulţi dintre dânşii au făcut şcoala în România” a spus  Silviu Costea, vicepreşedinte CCI Braşov.  
La evenimentul susţinut la Camera de Comerţ şi Industrie, printre invitaţi s-au aflat în principal reprezentanţi de firme din turism, dar şi din alte domenii.  
„În primăvara asta am vizitat Vietnamul într-o colaborare de afaceri cu o firmă taiwaneză, care produce în Vietnam. Am fost impresionat de fabrica pe care am văzut-o acolo, de oameni şi de tehnlogie. Sunt convins că vom putea derula afaceri mult mai extinse cu ei, nu numai pe domeniul organelor de asamblare, ci mult mai mult” a spus Dan Albert, om de afaceri. La finalul seminarului, cei prezenţi au fost invitaţi la o degustare de produse tradiţionale din bucătăria vietnameză. Seminarul a fost organizat de Ambasada Republicii Vietnam în România şi Camera de Comerţ şi Industrie Braşov.

Comentarii

Ultimă oră