Sari la conținut

Oportunităţi pentru tinerii microîntreprinzători din Braşov!

oportunitati-pentru-tinerii-microintreprinzatori-din-brasov-

Dacă aveţi până în 35 de ani şi vreţi să vă lansaţi pe piaţa afacerilor trebuie să ştiţi că beneficiaţi de câteva facilităţi din partea statului. Mai exact puteţi accesa o alocaţie financiară nerambursabilă de cel mult 10.000 de euro, echivalentul în lei, din valoarea totală a cheltuielilor din planul de afaceri, iar rata de finanţare este de 50%.
„Au apărut în jur de nouă programe spre consultare publică, printre care şi programul pentru înfiinţarea microintreprinderilor de către tineri întreprinzători, program care sprijină tinerii de până la 35 de ani care vor să realizeze un proiect. Aceştia vor trebui să înfiinţeze un SRLD şi să susţină proiectul cu o cofinanţare de 50%” a explicat Attila Szekely, consultant Camera de Comerţ şi Industrie Braşov.
Un alt aspect important este scutirea de la plata contribuţiilor  de asigurări sociale datorate de angajator pentru cel mult patru angajaţi. Tot prin acest program nu veţi mai achita taxele pentru operaţiunile de înmatriculare la Registrul Comerţului.
Odată ce aţi accesat proiectul, aveţi obligaţia să angajaţi cu contract de muncă pe perioadă nedeterminată cel puţin doi salariaţi şi să reinvestiţi anual jumătate din profitul realizat în anul fiscal precedent.
Un alt program se adresează IMM-urilor. Mai exact se urmăreşte dezvoltarea şi modernizarea comercianţilor şi prestatorilor de servicii  pe piaţă.
„Un alt program se referă la comercializarea produselor pe piaţă şi este adresat firmelor mici, mijlocii şi microintreprinderi care doresc să obţină o finanţare de maxim 80.000 mii lei, în domeniul   comercializării serviciilor şi produselor.
Printre activităţile eligibile vizate de proiect sunt comerţul on-line, achiziţionarea de echipament IT şi tehnologic, maşini şi utilaje” a adăugat Attila Szekely. Cele două proiecte se află încă la nivelul de dezbatere publică, cei interesaţi pot face propuneri de îmbunătăţire a programului. Braşovenii care vor să afle mai multe informaţii pe această temă se pot adresa direct specialiştilor Camerei de Comerţ şi Industrie.

Comentarii

Ultimă oră