Sari la conținut

Oraşul Memorabil, expoziţie de fotografii vechi şi noi ale oraşului Braşov

orasul-memorabil-expozitie-de-fotografii-vechi-si-noi-ale-orasului-brasov

Noua ediţie a expoziţiei Oraşul Memorabil va prezenta publicului alte sute de fotografii ale oraşului Braşov culese în acest an. Toate imaginile expuse sunt contribuţii voluntare, venite din multiple surse: albume de familie, colecţii personale, arhive ale unor instituţii sau fotografii digitale recente, făcute de braşoveni.

Din colecţia care va putea fi văzută, cele mai vechi imagini încep din anul 1861 şi surprind Piaţa Sfatului, strada Republicii şi strada Bălcescu. Alte zone ale centrului istoric sunt ilustrate în litografii sau cărţi poştale ale sfârşitului de secol XIX - început de secol XX. Ceva mai recente sunt imaginile cu teme şcolare interbelice, cu drumeţii şi picnicuri în împrejurimile oraşului sau cu forfota din mijlocul oraşului, cu defilări sau instantanee de promenadă. În completare, ultima jumătate de secol XX este prezentă cu viaţa surprinsă în cartierele aflate în expansiune, dublate de o arhivă jurnalistică bogată, concentrată pe inaugurarea construcţiilor. Iar în contraponderea imaginilor istorice stau fotografiile recente, care fixează cadre valoroase ale oraşului de azi.

Expoziţia este structurată în două secţiuni, cu acces liber. Secţiunea în aer liber cu 500 de fotografii reproduse va fi în Parcul Facultăţii de Silvicultură (lângă Poarta Ecaterina). Secţiunea de interior, cu 100 de fotografii în original va fi la sediul Ordinului Arhitecţilor din România, Şirul Beethoven nr. 1 (lângă Poarta Schei). Aceasta poate vi vizitată de luni până vineri între orele 9.00 şi 15.00. Vernisajul expoziţiilor are loc în 8 octombrie, iar fotografiile pot fi văzute până pe 23 octombrie.

Citeste mai mult: adev.ro/oek5cu

Comentarii

Ultimă oră