Sari la conținut

Orchestra de Suflători de la Filarmonică deschide seria concertelor din Piaţa Sf. Ioan

orchestra-de-suflatori-ai-filarmonicii-deschide-seria-concertelor-din-piata-sf-ioan

După două luni de viaţă în online, melomanii braşoveni sunt aşteptaţi la un concert… real. În această seară, în aer liber, în Piaţa Sf. Ioan.

Vorbim despre un concert al Filarmonicii Braşov, care, în fapt, inaugurează şi noul spaţiu concertistic, în vreme de pandemie – Piaţa Sfântul Ioan.


   Aşadar, de la ora 19.00, braşovenii sunt invitaţi la un concert ce va sta sub bagheta maestrului Cristian Oroşanu, ce va dirija artiştii Filarmonicii Braşov, mai precis Orchestra de Suflători.


     Programul serii cuprinde Gran Partita, Serenada lui Mozart, „o lucrare ce ascunde misterele vremurilor în care a fost scrisă, unul dintre ele fiind chiar denumirea ei, Gran Partita. Se spune că numele a fost găsit ghemuit pe manuscrisul original, scris de o mână neidentificată. În esenţă, acesta înseamnă simfonie de vânt mare, fiind considerată o descriere care nu este tocmai exactă. Secţiunea de vânt din 13 piese era neobişnuită pentru acea epocă. Se remarcă de asemenea printr-o senzualitate şi varietate de neegalat. Texturile sunt întunecate şi ritmurile interesante formează un bogat fundal pentru suflători”, potrivit reprezentanţilor Filarmonicii braşovene.


   Evenimentul este cu intrarea liberă, dar atenţie! Respectaţi măsurile de prevenţie şi protecţie din starea de alertă, atât pentru siguranţa dumneavoastră, cât şi a celorlalţi.

Comentarii

Ultimă oră