Sari la conținut

Poştaşii din toată ţara vor intra în grevă japoneză

ostasii-din-toata-tara-vor-intra-in-greva-japoneza

Grevă japoneză în toate oficiile poştale din judeţ, anunţă pentru marți liderii de sindicat din cadrul Poştei.
Angajaţii vor purta banderole albe, iar activitatea nu va fi afectată. Printre nemulţumirile salariaţilor se numără şi diminuarea normelor de lucru, intenţia companiei de modificare a contractului colectiv de muncă valabil până în 2018, salariile mici şi scăderea continuă a cifrei de afaceri a Poştei.
Greva japoneză va ţine toată ziua de lucru, aşa cum anunţă liderii din cadrul Sindicatului Lucrătorilor Poştei Român (SLPR), filiala Braşov. Printre nemulţumirile angajaţilor se numără şi cea legată de salarii, care nu au mai fost mărite din 2010, practic 80% din personal câştigând între 1100 şi 1200 de lei, dar şi intenţia companiei de modificare a contractului colectiv de muncă valabil până în 2018.
„Nemulțumirile noastre sunt legate de condițiile de muncă, de diminuarea numărului de personal, de desființarea unităților poștale, de faptul că nu au mai avut loc măriri salariile din 2010, în condițiile în care angajații muncesc 10-12 ore pe zi. De asemenea neaprovizionarea cu cele necesare rechizite, consumabile, IT. Iar scăderea cifrei de afaceri a Poștei Române este cauzată de lipsa implicării conducerii în aducerea de contracte care să fie benefice și pentru care salariații vor să muncească să câștige bani” a precizat Ştefania Butunoiu, preşedinte SLPR Brașov.
Dacă revendicările nu vor fi rezolvate în 19 mai liderii de sindicat din toată ţara intră în greva foamei. În 11 mai la Bucureşti a avut loc un miting la care au participat aproape 3500 de angajaţi ai Poştei Române.

Comentarii

Ultimă oră