Sari la conținut

Pădurea din zona Șchei va fi curățată de vegetația moartă

padurea-din-zona-schei-va-fi-curatata-de-vegetatia-moarta

Până la sfârșitul anului, pădurea din zona Șchei (Valea cu Apă – Valea Putredă – Poiana Brașov) va fi curățată de silvicultori, iar copacii căzuți vor fi dați populației ca lemn de foc.

Potrivit unui comunicat al Regiei Locale a Pădurilor Kronstadt, în zona Schei (Valea cu Apă – Valea Putredă- Poiana Braşov), zonă străbătută de traseele turistice marcate, care fac legătura între Braşov – Poiana Braşov – Vârful Postăvarul, la această dată sunt autorizate şi se află în lucru parchete de exploatare a produselor accidentale, precum şi parchete de exploatare pentru aprovizionarea populaţiei cu lemn de foc.

Parchetele de produse accidentale sunt constituite din arbori rupţi şi doborâţi de vânt dar şi arbori uscaţi sau în curs de uscare.

Conform Codului Silvic, pentru menținerea unei stări fitosanitare bune, Regia are obligația să adune materialul lemnos afectat pentru a evita apariția unor focare de infestare cu gândaci de scoarță.

Pentru această acțiune, cinci operatori economici au primit autorizație pentru scoaterea, colectarea și transportul masei lemnoase, până la sfârșitul anului. Aceștia sunt sunt obligați să predea drumurile și traseele turistice așa cum le-au preluat.

Comentarii

Ultimă oră