Sari la conținut

Pahare pictate la Braşov, zeci de comenzi pentru Franţa (Galerie FOTO)

pahare-pictate-la-brasov-zeci-de-comenzi-pentru-franta-

Pictează aproape pe orice material, cu multă pasiune şi talent pe măsură.Vorbim despre o tânără carismatică din Braşov, care creează acum mici opere de artă cu ajutorul pensulei şi culorilor. Mihaela Bălan a descoperit de curând pasiunea de a picta pahare, pe care aşază diferite personaje, îmbrăcate elegant, iar produsul final se dovedeşte a fi unul de mare valoare, asta în condiţiile în care chiar şi francezii îi apreciază lucrările.

  • Noaptea, sfetnic bun pentru lucrări de artă reuşite

Sufrageria Mihaelei Bălan s-a transformat într-un atelier cochet, unde tânăra îşi etalează talentul zi şi noapte. După cum ne-a mărturisit chiar ea, noaptea chiar este un sfetnic bun, care o ajută să muncească în tihnă, iar liniştea o inspiră atunci când pictează. Aproape orice lucru din casa ei îi poartă amprenta, asta pentru că fata înfăţişează în culori tot felul de obiecte: fie că ne referim la vaze, farfurii sau haine, fie că vorbim despre cea mai nouă decoperire: pictura pe pahare. „Am început să pictez pahare după ce am primit o comandă şi m-am gândit că este o idee strălucită. Şi chiar este! Succesul l-am observat după ce am văzut că numărul comenzilor creşte de la o zi la alta, iar acum aproape că nu mai fac faţă”, spune Mihaela Bălan. Ilustraţiile de pe pahare sunt de fapt personaje îmbrăcate elegant, care participă la diferite evenimente. Lucrările sunt dificil de realizat pentru că, spune mica artistă, totul trebuie făcut foarte repede pentru că, explică ea „altfel culorile se usucă şi desenul nu mai poate fi conturat”.

  • Francezii, interesaţi de lucrările din Braşov

Paharele cu aspect plăcut au devenit o atracţie atât pentru români, cât şi pentru cei de peste hotare. Cei mai interesaţi să cumpere astfel de obiecte sunt acum francezii, care caută lucruri originale. Mihaela spune că abia mai face faţă comenzilor, dar că munceşte cu pasiune din zori şi până seara.Tânăra are în plan să organizeze o expoziţie specială în următoarea perioadă.

Comentarii

Ultimă oră