Sari la conținut

Parada de Ziua Națională a României, din Capitală, va trece pe sub Arcul de Triumf

parada-de-ziua-nationala-a-romaniei-din-capitala-va-trece-si-pe-sub-arcul-de-triumf

Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea a anunţat unde se va desfășura anul acesta parada de Ziua Națională a României.

„Lucrările de consolidare a monumentului Arcul de Triumf vor fi încheiate până pe 25 noiembrie, astfel încât să permită pregătirile pentru parada de Ziua Națională”, a anunțat Primarul Capitalei, Gabriela Firea.

„Avem garanția din partea constructorului că lucrarea se va încheia maximum pe 25 noiembrie, astfel încât, așa cum am discutat cu reprezentanții Ministerului Apărării Naționale, cu trei zile înainte de defilare să se poată face pregătirile în această zonă. Nu mai este niciun motiv acum ca acest obiectiv să nu fie finalizat. Lucrarea este aproape de finalizare, toate finisajele se vor face în această perioadă și intenția este clară, aceea ca oricine să poată vizita Arcul de Triumf", a declarat Gabriela Firea, citată de agerpres.ro.

Primarul a mai precizat că Administrația Străzilor va amenaja treceri pietonale și semafoare, astfel încât obiectivul să poată fi redat circuitului turistic.

Arcul de Triumf a fost consolidat cu ajutorul finanțării europene oferite prin Programul Operațional Regional - axa Dezvoltare Durabilă și Promovarea Turismului. Din suma totală de 6,6 milioane de euro, doar 5 milioane s-au dovedit a fi eligibili, restul urmând să fi acoperit de municipalitate. În plus, Primăria Capitalei a plătit aproape un milion de euro pentru finalizarea acestor lucrări, ceea ce a dus costul total al lucrărilor la 7,6 milioane de euro.

Comentarii

Ultimă oră