Sari la conținut

Parapantistul braşovean George Coteţ a reuşit performanţa carierei » Aur din Dubai

parapantistul-brasovean-george-cotet-a-reusit-performanta-carierei-aur-din-dubai

George Coteţ este campion mondial la parapantă, proba de aterizare la punct fix. Sportivul braşovean a obţinut acest titlu în Dubai. Aflat în primii trei parapantişti din lume, George Coteţ a dezvăluit cum a obţinut succesul.

La 47 de ani, George Coteţ se poate considera un sportiv norocos. Cu o carieră de peste 20 de ani în spate, braşoveanul continuă să se lupte cu recordurile mondiale la parapantă, la proba de aterizare la punct fix.

Ultimul exemplu vine de la FAI World Air Games, practic Campionatul Mondial la parapantă, desfăşurat anul acesta la Dubai. Coteţ a câştigat medalia de aur.

„Este maxim de bine. De fapt, ăsta era şi scopul. Se putea întâmpla sau nu. Dar, din fericire s-a întâmplat” - George Coteţ, campion mondial

În urma evoluţiilor, braşoveanul a urcat pe podiumul clasamentului la nivel naţional.

George Coteţ este considerat de specialişti cel mai bun parapantist din România, la proba de aterizare la punct fix. Acesta a explicat şi cum a reuşit să obţină una dintre cele mai bune performanţe din cariera sa.

„Fiindcă e o competiţie de cel mai înalt nivel, e puţin probabil să ai relaxul acela în tine. Spre surprinderea mea plăcută a fost că m-am relaxat mai mult ca la o competiţie de rang mai puţin de acelaşi nivel” - George Coteţ, campion mondial

La Campionatul Mondial din Dubai au participat 18 sportivi la parapantă, proba de aterizare la punct fix. George Coteţ a fost însoţit în ţările arabe de Sarig Istvan, Florian Agafiu, Attila Petho, Perjessy Gyula, Valentin Popa, Poli Rancz şi Gyuri Balog. În urma evoluţiei, echipa României se clasează în primele 15 la nivel mondial.

Comentarii

Ultimă oră