Sari la conținut
parcul-dinozaurilor-la-sfantu-gheorghe

Toth Attila, un tânăr din Sfântu Gheorghe,  va expune într-un parc din oraş mai multe replici ale unor specii de dinozauri, atât în miniatură, cât şi în mărime naturală.
Exponatele vor fi confecţionate din răşină şi fibră de sticlă după o tehnică specială, prin urmare vor fi suficient de uşoare pentru a fi transportate, dar şi suficient de rezistente pentru a 'interacţiona' cu vizitatorii parcului. Unele exponate vor fi realizate în mărime naturală, adică vor avea în jur de 12-16 metri lungime şi 5 înălţime, altele vor fi ceva mai mici.
Toth Attila a declarat că primele patru exponate sunt deja gata şi vor fi expuse luna aceasta, de Zilele Sfântu Gheorghe.

Parcul se va întinde pe o suprafaţă de 40 de ari, iar intrarea va fi gratuită pentru toţi vizitatorii, indiferent de vârstă. Aici va funcţiona şi un magazin cu figurine, vor fi organizate diverse activităţi educative unde vor fi prezentate informaţii despre dinozauri, vor putea fi colorate planşe, realiza puzzle-uri 3D, iar pe viitor vor putea fi văzute şi filme de animaţie.

Toth Attila a menţionat că a gândit acest proiect sub forma unei 'expoziţii ambulante' care să poată fi prezentată şi în alte oraşe din ţară, dar şi în străinătate. Intenţia sa este ca pe viitor să extindă proiectul şi să realizeze personaje din cele mai îndrăgite basme pentru copii.

Comentarii

Ultimă oră