Sari la conținut
parcurs-fara-greseala

Antrenorul braşovean Adrian Szabo şi-a încheiat perioada de interimat la FC Braşov cu o victorie, bilanţul său fiind unul excellent la cârma stegarilor: două victorii şi un egal în campionat şi calificarea în optimile de finală ale Cupei României.

FC Braşov şi CSMS Iaşi au fost aproape de o remiză într-o partidă ce a contat pentru etapa cu numărul 11 a primei ligi de fotbal. Stegarii, urmăriţi din tribune de viitorul lor antrenor, Sorin Cârţu, au reuşit să câştige toate cele trei puncte puse în joc, cu doar şapte minute înaintea fluierului de final. Rămas liber în 6 metri după executarea unui corner, căpitanul galben-negrilor, Cristi Munteanu, l-a executat fără emoţii pe goalkeeperul Iaşului. Partida nu a fost chiar cea mai anostă din primul eşalon, dar absenţa spectatorilor din tribune şi-a pus amprenta asupra evoluţiei pe care au avut-o cele două formaţii. În urma victoriei de aseară, FC Braşov a urcat pe locul 9 cu un toatal de 16 puncte accumulate, la egalitate cu campioana en-titre CFR Cluj.

Ultimul meci ca principal. Jocul de aseară a fost ultimul pentru antrenorul Adrian Szabo, în calitate de interimar al Braşovului. „Satisfacţia este că am reuşit să adunăm trei puncte importante. A fost un joc aşa cum mă aşteptam, ştiam că Iaşiul vine să ne pună probleme, dar am pregătit jocul în amănunt şi chiar le-am spus băieţilor că putem decide întâlnirea la faze fixe. Ne-am dorit foarte tare încă o victorie şi suntem extrem de fericiţi că am reuşit să o obţinem. Sunt foarte bucuros că atâta timp cât am pregătit echipa, am reuşit să nu pierdem. Sper ca băieţii să meargă pe acelaşi drum ascendent şi de acum înainte. Meritul pentru această victorie nu este decât al echipei. Jucătorii au calităţi, iar eu le-am ţinut moralul ridicat. Eu vreau ca următorul antrenor să preia echipa pregatită. Să sperăm că lucrurile vor merge bine în continuare" a spus Szabo la finalul jocului.

Dezamăgit de rezultat. Antrenorul echipei CSMS Iaşi, Liviu Ciobotariu, consideră că formaţia sa putea câştiga un punct, pe terenul Braşovului. „Sunt dezamăgit pentru rezultat. Am ratat foarte multe ocazii. Braşovul a reuşit să marcheze pe o greşeală a noastră. Din punctul meu de vedere nu am ce să le reproşez băieţilor. Calitatea jocului a fost bună, au încercat, s-au bătut, au şi ratat 3-4 ocazii mari. Chiar cred că o să înnebunesc din cauza ratărilor. Eu îi duc până la marginea careului, dar acolo intervine şi calitatea jucătorului. Sunt dezamăgit pentru că meritam să plecăm cu un punct de la Braşov", a spus Ciobotariu.

Cârţu semnează astăzi. Tehnicianul Sorin Cârţu spune că a bătut palma cu patronul Ioan Neculaie şi va fi noul antrenor principal al echipei FC Braşov. „Miercuri la ora 12.00 mă întâlnesc cu domnul Neculaie şi cu cei din conducerea clubului şi mai discutăm şi semnăm contractul. Am discutat trei ore cu Ioan Neculaie ca să ne cunoaştem, dar în principiu ne-am înţeles. Oferta a venit cam acum o săptămână. N-am stabilit durata contractului. Normal ar fi să semnez un contract până în vară cu drept de prelungire pentru încă un sezon. Obiectivul va fi să terminăm mai bine decât sezonul trecut", a spus Cârţu. Tehnicianul în vârstă de 56 de ani, a mai pregătit în cariera sa formaţiile Universitatea Craiova, Electroputere Craiova, naţionala de tineret a României, Rapid Bucureşti, Extensiv Craiova, Veria, Oţelul Galaţi, FC Argeş, Politehnica Timişoara, Progresul Bucureşti, Dacia Mioveni, Pandurii Târgu Jiu, CFR Cluj, Steaua Bucureşti şi ALRO Slatina.

Comentarii

Ultimă oră