Sari la conținut

Parteneriat strategic între Liceul Johannes Honterus și Centrul Cultural German Brașov

parteneriat-strategic-intre-liceul-johannes-honterus-si-centrul-cultural-german-brasov

Parteneriatul strategic între Liceul german brașovean și Centrul Cultural German din Brașov a fost semnat și prezentat ieri consiliului consultativ al părintilor al Liceului Johannes Honterus.

Acest parteneriat a luat ființă la inițiativa consilierului local al FDGR Braşov, Cristian Macedonschi.

În baza acestui parteneriat strategic se vor putea organiza pe viitor schimburi de elevi şi profesori cu şcoli din Germania.

Potrivit documentului semnat între cele două instituţii, profesorii liceului vor avea ocazia să se specializeze şi să-şi aprofundeze cunoştintele de limba germană în cadrul Centrului Cultural German, primind suportul financiar atât de la şcoală, cât şi de la Fundaţia Saxonia.

De asemenea, elevii de la Honterus vor putea folosi infrastructura Centrului Cultural German , precum biblioteca, sălile de lectură şi vor putea participa la toate activităţile culturale ale instituției.

Totodată, în baza acestui parteneriat se vor putea fi organiza schimburi de elevi şi profesori cu şcoli din Germania, un prim proiect „Erasmus+” fiind deja iniţiat cu Fundaţia Solaris din Chemnitz.

„M-am implicat în stabilirea unei legături strânse între Liceul Johannes Honterus şi Centrul Cultural German Braşov în calitate de fost elev al acestui liceu, părinte, dar şi reprezentant al Forumului German în Consiliul Local Braşov. Sunt extrem de interesat de bunul mers al lucrurilor la şcolile braşovene şi de menţinerea unui nivel ridicat al actului educativ pentru elevii braşoveni”, a explicat Cristian Macedonschi.

În cadrul aceleiași ședinte a fost anunțat și parteneriatul strategic cu asociația părintilor „ProHonterus“, asociație extrem de activă și implicată în a susține activitățile liceului german brașovean.


   Cu această ocazie, reprezentanții Asociației „ProHonterus“ au anunțat organizarea cupei de schi tradițională a liceului, „Honterus – Skipokal“ pe data de 2 martie 2018, pe pârtia Lupului – D3.


    La eveniment sunt așteptati atât elevii, cât si parinții și susținatorii, acesta fiind cel mai important și de amploare eveniment de iarnă al liceului german brașovean Johannes Honterus.

Comentarii

Ultimă oră