Sari la conținut
participa-la-noaptea-cercetatorilor

Vineri, 27 septembrie, începând cu ora 17.00, în Brașov, în Aula Sergiu T. Chiriacescu” a Universității Transilvania, mințile curioase sunt așteptate pentru a sărbători alături de sute de mii de cetățeni europeni știința, descoperirile științifice și cercetătorii locali, la Noaptea Cercetătorilor 2013.

Cercetători oameni de știința din Brașov își vor prezenta rezultatele muncii de laborator și cercetare pe înțelesul  tuturor. Vizitatorii Nopții Cercetătorilor vor avea parte de demonstrații practice, dezbateri pe teme științifice de actualitate, experimente, prezentări, concursuri interactive și suprize.

în Aula Sergiu T. Chiriacescu” a Universității Transilvania, vizitatorii vor putea explora un adevărat târg al științei, prin cele patru zone ale evenimentului SciFUN, Knowledge, Agora și zona Uniunii Europene.


Zona  SciFUN este dedicată științei interactive. Participanții vor experimenta și își vor testa înclinațiile spre știință. Zona  AGORA este destinată dezbaterilor legate de progresul științific. Tot aici vor fi expuse lucrările înscrise în concursul Laboratorul Anului 2099.

În zona Uniunii Europene, fiecare poate descoperi și contribui la harta științifică a Europei prin participarea la concursul de cultură științifică europeană.

Zona Knowledge va găzdui institutele de cercetare din oraș. Fiecare dintre acestea își va prezenta cercetătorii, reușitele lor și cele mai interesante aspecte ale muncii de laborator.  
Brașovenii curioși de toate vârstele vor participa activ la activitatea de cercetare 3D organizată de Facultatea de Psihologie și Științele Educației. Vor afla detalii interesante despre tehnologii inovative precum CAD/CAPP/CAM și despre tehnologii aditive precum Rapid prototyping prin intermediul atelierelor pregatite de Departamentul de Ingineria Fabricatiei şi Centrul de cercetare ştiintifică Tehnologii şi Sisteme Avansate de Fabricaţie din Facultatea de Inginerie Tehnologică şi Management Industrial.  Iar modelările 2D și 3D nu vor mai avea secrete.

Participanţii vor ințelege împreună cu reprezentații Poliției Brașov ce se află în culisele muncii de prevenire a criminalisticii sau de prevenire a incendiilor și se vor  minuna de robotul de intervenție pirotehnică. Iar de la reprezentanții Facultății de Construcții vor afla tot ce se poate despre beton și termoviziune.

Seara, vizitatorii părăsesc laboratoarele pentru un moment artistic elegant pregătit de Facultatea de Muzică.


„Invităm toți brașovenii la știință, vineri 27 septembrie, începand cu ora 17.00! Universitatea Transilvania anunță cu bucurie implicarea în proiectul european Noaptea Cercetătorilor, cel mai mare eveniment european de acest gen care își propune sa încurajeze dialogul dintre oameni de știință și publicul larg, învitând mai ales tinerii să se orienteze către știință și educație.” a declarat doctor inginer Radu Muntean, asistent universitar, Universitatea Transilvania
Noaptea Cercetătorilor este un eveniment organizat simultan în toate țările Uniunii Europene. În a patra vineri a lunii septembrie, anul acesta în data de 27 a lunii, participanții din peste 300 de orașe europene vor construi împreună harta științifică a Europei.

Intrarea la eveniment este liberă!  Mai multe detalii despre eveniment aici.

Comentarii

Ultimă oră