Sari la conținut
partii-periculoase-pentru-sanius

Aveţi grijă unde mergeţi la săniuş! Asta pentru a evita accidentele al căror număr s-a dublat în perioada vacanţei. După un astfel de incident petrecut în Poiana Braşov, comisarii OPC au făcut un control în una din zonele unde se practică săniuşul. Aici comisarii au găsit mai multe nereguli, printre care şi neinformarea turiştilor, închirierea de echipamente sportive copiilor, care au sub vârsta minimă acceptată, iar în unele cazuri folosirea echipamentelor neomologate, spun reprezentanţii OPC.
„Menţionez faptul că toţi cei care închiriază săniuţe, colaci trebuie să cunoască prevederile hotărârii de Guvern 435, în care sunt specificate cu exactitate toate obligaţiile acestor spaţii de distracţie. Totodată consumatorii şi turiştii să nu fie naivi să ducă la limită toate aceste săniuţe sau colace pentru că de aici pleacă accidentarea” a declarat Sorin Susanu, comisar şef ANPC regiunea centru Braşov.
„Noi le spunem tot timpul să urce în lateralele pârtiei, niciodată pe mijloc, exact cum s-a întâmplat accidentul de luni când fetiţa era pe mijlocul pârtiei” a spus un comerciant din zonă.
Zona în pantă folosită tradiţional de turişti pentru săniuş nu este omologată, spun reprezentanţii municipalităţii.
„Pentru că nu se îndeplinesc condiţiile unei pârtii omologate municipalitatea nu a utilizat-o ca şi domeniu schiabil. Noi avem în proiect anul acesta amenajarea unei pârtii care va fi clar delimitată cu acces controlat, se va putea intra cu anumite echipamente. Până atunci noi am montat anunţuri care spun că nu este o pârtie omologată, iar cei care o utilizează o fac pe propria răspundere” a precizat Sorin Toarcea, purtător de cuvânt Primăria Braşov.     Controlul a fost făcut după mai multe accidente petrecute în ultima perioadă la săniuş.
„De la revenirea iernii Serviciul Judeţean de ambulanţă este solicitat zilnic cam de 3 ori să intervină pe pârtii şi în staţiunile montane. Acest număr creşte la sfârşit de săptămână, aproape dublându-se, având în vedere că acum de la 1 februarie este şi vacanţă ne aşteptăm ca numărul lor să crească” a menţionat David Levente, purtător de cuvânt Serviciul de Ambulanţă Braşov.

Comentarii

Ultimă oră