Sari la conținut
pas-mare-spre-medaliile-de-argint

Echipa de handbal feminin  Corona Brașov a câștigat fără drept de apel partida de la Brăila cu Dunărea și și-a asigurat într-o proporție foarte mare locul secund la finalul play-off-ului.

Brașovencele au trecut peste înfrângerea din partida cu Baia Mare, prima a finalei de trei a Ligii Naționale de handbal feminin, și s-a impus fără probleme în jocul doi. Chiar dacă brăilencele au fost un coșmar pentru trupa de sub Tâmpa, Brtădeanu și compnaia au jucat perfect la malul Dunării și s-au impus cu scorul de 33-19 (14-6). Din păcate înfrângerea de pe teren propriu cu Baia Mare face ca șansele la titlu ale trupei brașovene să fie foarte mici.

Apărarea a mers ceas. Meciul de la Brăila a început foarte bine pentru fetele antrenate de Bogdan Burcea și Vasile Curițeanu. Apărarea gândită de cei doi tehnicieni le-a scos din minți pe fetele de la Brăila care nu au găsit drumul spre gol în primele șapte minute ale jocului. Brașovencele au continuat să se apere excelent pe întreaga durată a primei reprize și au primit doar șase goluri în cele 30 de minute de joc. Pe faza ofensivă, Brădeanu și compania și-au făcut treaba și cu excepția câtorva ratări au marcat aproape la fiecare acțiune. În poartă, Denisa Dedu a demonstrat că este un portar de mare valoare și a închis poarta, gurile de tun ale brăilencelor Perianu și Horjea fiind exasperate de jocul brașovencelor. Brăilencele nu au profitat nici de o dublă eliminare în tabăra Coronei, Denisa Dedu a apărat extraordinar şi la pauză tabela arăta 6-14.

Diferență foarte mare.  Diferența de valoare dintre cele două echipe s-a văzut și mai mult în partea secundă când scorul a luat proporții, brașovencele reușind să se desprindă la 11 goluri după ce Ana Maria Mârcă a reușitr să marcheze din poartă în poartă. În minutul 50 trupa de sub Tâmpa conducea cu scorul de 25-13, însă n u a redus turația și a încheiat jocul în stil de mare campioană, scor 33-19. Acest rezultat asigură în mare măsură locul secund pentru Brădeanu și compania. Pentru Corona Brașov au marcat: Burghel șase goluri, Hotea cinci, Pricopi patru, Brădeanu, Țăcălie și Zamfir câte trei reușite fiecare, Chiper, Briscan, Apetrei și Tudor câte două goluri și Mârcă un gol. Următorul meci al finalei de trei va avea loc miercuri între HCM Baia Mare și Dunărea Brăila. Corona va disputa următorul joc duminică, la Baia Mare cu HCM.

Comentarii

Ultimă oră