Sari la conținut
pasajul-de-la-fartec-ramane-inchis

Viceprimarul Braşovului a anunţat că a fost semnat un nou contract de asistenţă tehnică pentru reparaţiile capitale de la pasajul vechi de la Fartec.

Proiectul a fost întârziat din cauza constatării unor defecţiuni la unul dintre piloni, care nu fuseseră descoperite în momentul expertizelor tehnice efectuate înainte de deschiderea şantierului.

Valoarea noului contract de asistenţă tehnică este de peste 30.000 lei şi este valabil până finalizarea lucrărilor. Acestea nu vor mai fi terminate în toamna acestui an, aşa cum s-a stabilit prin contractul de lucrări, ci în primăvara anului viitor.

Vechiul pasaj de la Fartec a intrat în reparaţii capitale în anul 2015, iar în aprilie 2016 a fost închis traficului auto, când au fost începute lucrările de refacere a părţii de suprastructură, pe care circulă maşinile.

Până acum, constructorul a definitivat partea de consolidare a fundaţiilor şi a pilelor de susţinere. De asemenea, partea carosabilă a fost decopertată până la placa de beton, fiind demolate atât trotuarele, cât şi parapetele de pe pod, care urmează să fie refăcute în totalitate.

Comentarii

Ultimă oră