Sari la conținut

Pasajul Fartec, dat în folosiţă peste o săptămână (VIDEO)

pasajul-fartec-dat-in-folosita-peste-o-saptamana-video

În doar o săptămână întregul ansamblu de artere de circulaţie din zona Fartec va fi funcţional pentru participanţii la trafic. Cel puţin asta speră reprezentanţii administraţiei locale. În aceste zile se fac testele de rezistenţă pentru noul pod, în timp ce reţelele de străzi adiacente sunt în proces de asfaltare.

Noul pasaj de la Fartec, ce va fi dat în folosinţă cu şase luni înainte de termen, este menit să dubleze numărul de benzi de circulaţie din zonă. Podul de la Fartec va reglementa traficul ce se desfăşoară intre B-dul Griviţei şi Calea Feldioarei. Lucrările au debutat prin luna februarie şi ar fi trebuit să fie finalizate anul viitor. „Am reuşit performanţa să reducem la un număr de opt, de la 18, deschideri pasajul actual. Avem şi un număr redus de rosturi care creează mari probleme în exploatarea podurilor şi contribuie la deteriorarea lor. Patru rosturi sunt în situaţia actuală faţă de 18 rosturi cât erau pe pasajul vechi”, a declarat Avram Conţiu, reprezentantul proiectantului.

„40 de tone să poate fi funcţional 50 de ani. Noi acum facem testările că să vedem dacă se încadrează în această valoare, iar mâine la o valoare de 80 de tone, ca să fim siguri că rezistă în caz de cutremur, mă rog, de încărcarea accidentală, dacă poate să reziste mai mult”, a declarat Ştefan Galu, director firma construcţii.

„Sub pod se reconfigurează toate bretelele de legătură, odată cu deschiderea traficului în zona va trebui să facem legăturile stânga-dreapta şi la nivel pietonal şi la nivel auto ca să avem o fluentă în trafic prin modificările necesare de făcut odată cu deschiderea pasajului”, a declarat George Scripcaru, primarul Braşovului. Proiectul a fost finanţat prin programul operaţional regional. Valoarea lucrării a fost de 23,5 milioane de lei, din care 98% bani nerambursabili. Reprezentanţii administraţiei publice sunt de părere că pasajul vechi de 40 de ani, geamănul celui nou, are nevoie de reparaţii capitale, însă nu vor putea fi făcute în acest an, însă câteva lucrări de amenajare vor putea fi executate până la venirea frigului.

VIDEO: STIRILE MIX TV

Comentarii

Ultimă oră