Sari la conținut

Acest pamflet a apărut în ziarul de umor "Drum Nou". Deşi acum răcoritoarele nu prea au căutare, e frig, există totuşi cineva care foloseşte la maxim sifonul. Un sifon extrem de scump, cu patron - mă rog, patroană - din care ţâşnesc permanent facturi acidulate. Foarte acidulate!
N-o să vă vină să credeţi, dar sifonul poate fi mult mai periculos decât orice altă băutură, în condiţiile în care poate da o dependenţă mult mai pronunţată, după cum vă voi explica în continuare.
Mai clar, este vorba despre sifonul „Cristina”, un sifon de care au fost dependenţi, până acum, un ilustru securist convertit la gazetărie, un director cu mare dare de mână şi, mai nou, un primar gospodar. Pasiunea aproape bolnăvicioasă a acestor nefericiţi pentru sifonul cu pricina le-a distrus sănătatea, i-a despărţit de familii şi chiar i-a omorât. Istoria e însă istorie! Actualitatea e mult mai importantă.
Pasiunea distrugătoare a primarului gospodar pentru sifonul „Cristina” ne afectează pe toţi, fiind, din acest punct de vedere, mult mai dăunătoare decât în precedentele cazuri.
Mai concret, este vorba despre sifonarea excesivă a banilor publici de către res­pec­tivul primar prin încărcarea permanentă a patroanei şi agăţarea sifoanelor – vezi imaginea ataşată – în diverse locuri publice. Astfel, sifonul „Cristina” apare expus sub formă de mash-uri, panouri luminoase, led-screen-uri, inscripţii pe autobuze, prisme, cuburi şi, în timpul liber, capră. Publicitară, bineînţeles.
Având în vedere sumele sifonate, valorând miliarde de lei, şi evidentei stări tot mai precare a sănătăţii primului gospodar, ar fi de preferat o cură de dezintoxicare, interzicerea utilizării excesive a periculosului sifon şi poate chiar recuperarea pentru familie a nefericitului.
Doctor Justice

Mai multe texte pe site-ul:www.drum-nou.ro.

Fotografie mărită în galerie

Comentarii

Ultimă oră