Sari la conținut

Patru sportivi de la CSM Corona participă la Jocurile Olimpice de Tineret de la Laussane

patru-sportivi-de-la-csm-corona-participa-la-jocurile-olimpice-de-tineret-de-la-laussane

România va participa cu 35 de sportivi la Jocurile Olimpice de Tineret (Laussane, Elveţia), competiţie programată în perioada 9-22 ianuarie 2020, aceştia urmând a concura la următoarele probe: biatlon, bob, hochei pe gheaţă, patinaj viteză, sanie, sărituri cu schiurile, schi alpin, schi alpinism, schi fond şi snowboard, zece dintre cele 16 discipline sportive aflate în programul competiţiei.

Între tinerii sportivi români se numără şi patru legitimaţi la CSM Corona Braşov. La patinaj viteză, Ramona Ionel şi antrenorul Bogdan Stănescu vor reprezenta ţara noastră alături de Ilka Fuzesy şi antrenorul Marius Băcilă de la Clubul Sportiv Universitatea Cluj.

„Va fi o competiţie puternică la care vor participa peste 1800 de sportivi, sper într-un rezultat bun al Ramonei, am mare încredere în capacitatea ei de concentrare şi mai ales cred în ambiţia de care a dat dovadă la competiţiile de până acum”, a declarat antrenorul Bogdan Stănescu.

De asemenea, jucătoarea de hochei pe gheaţă a Clubului Sportiv Municipal Corona Braşov, Emilia Munteanu, de doar 14 ani, este prezentă la Jocurilor Olimpice de Tineret, după o etapă de selecţie naţională în urma căreia s-a clasat pe locul I, cu un timp de executare de 37,65 şi 8 din 8 goluri marcate.


   Sportiva patinează de la vârsta de 3 ani, şi face hochei de performanţă de 8 ani, acumulând numeroase premii şi rezultate remarcabile alături de echipele pentru care a jucat.


   Componenţa Echipei României la schi alpin este alcătuită din 2 sportivi - Diana Renţea şi Andrei Stănescu, ambii de la Corona, ei fiind insoţiţi de antrenorii Bogdan Barbu şi Andrei Burchiu.


     „Mă aştept ca la proba de slalom uriaş, Diana Renţea şi Andrei Stănescu să aibă o clasare bună cu o diferenţă de secunde cât mai mică de locul 1. La slalom special fiind o probă foarte tehnică mă aştept ca ambii sportivi să se claseze cât mai onorabil şi diferenţa de secunde cât mai mică. La ambele probe vorbim de diferenţă de secunde, nu de clasare, astfel punctajul FIS se poate îmbunătăţii ceea ce ne ajută în clasamentele mondiale”, a declarat coordonatorul secţiei de schi alpin de la CSM Corona Braşov, Emilian Focşeneanu.

Comentarii

Ultimă oră