Sari la conținut

Nu s-a reţinut niciun buletin al niciunui pacient internat în spital la Braşov, în ziua referendumului.

Asta susţin reprezentanţi ai unităţilor sanitare din oraş, împotriva cărora PDL Braşov a depus plângere penală la Parchet. Angajaţii spitalelor sunt acuzaţi de democrat-liberali că ar fi reţinut acte de identitate ale pacienţilor, în ziua referendumului pentru demiterea lui Traian Băsescu.
Unul dintre braşovenii internaţi pe 29 iulie în cea mai mare unitate sanitară din oraş, se declară revoltat în faţa acuzaţiei. Bărbatul afirmă că totul, în spital, a fost în regulă la vot. Şi unde mai pui că în ziua referendumului nici PDL-iştii braşoveni n-au avut de făcut vreun reproş. După o săptămână, însă, şi-au schimbat optica.
Împiedicarea prin orice mijloace a liberului exerciţiu al dreptului de a participa la referendum. Este acuzaţia în baza căreia PDL-iştii braşoveni au depus plângere penală  împotriva angajaţilor din 5 unităţi sanitare din Braşov.
“Este vorba de o plângere depusă de PDL- organizaţia judeţeană Braşov, împotriva personalului angajat în cadrul mai multor unităţi de spital, în total cinci. Din plângere rezultă că pe 29 iulie, în intervalul orar 9-10.30, personalul angajat din spital a ridicat cărţile de identitate ale pacienţilor internaţi, refuzând în mod abuziv restituirea acestora” a declarat procuror Elena Hach, de la Parchetul Curţii de Apel Braşov.
Surse medicale susţin că în acest caz este vorba despre şicane, în încercarea PDL-iştilor de a-i da o mână de ajutor lui Traian Băsescu.
”În ziua referendumului am primit sesizări din toate spitalele din Braşov că pacienţilor li se reţin cărţile de identitate“ a spus Nicolae Vlad Popa, purtătorul de cuvânt al PDL Braşov.  Întrebat de reporter de ce nu a făcut imediat sesizare la poliţie, şi doar după o săptămână, Vlad Popa spune că din cauză că “s-a înregistrat mai târziu”.  Reprezentanţii Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov neagă orice acuzaţie. Mai mult, ei spun că, în ziua referendumului, toţi reprezentanţii PD-L Braşov, întrebaţi în mod explicit dacă au sesizat nereguli la vot, au dat un singur răspuns – NU ! “În ziua referendumului nu am avut nicio contestaţie.  Nu am reţinut buletinele pacienţilor  nici înainte de referendum, nici în ziua referendumului şi nici după. La internare se cer nişte date pentru întocmirea foii de observaţie, însă nici atunci nu se reţine buletinul” a adus precizări Bogdan Rusu – director economic Spitalul Judeţean Braşov. “În momentul în care s-a încheiat votarea am întrebat personal pe reprezentanţii PDL şi ai Ministerului de Interne dacă au avut vreo obiecţiune cu privire la modalitatea de desfăşurare. Nu a fost nicio obiecţie. Nu s-a constatat nicio neregularitate, atât la sediul central cât şi la secţiile celelalte” a declarat dr. Alexandru Grigoriu – manager Spitalul de Neurologie şi Psihiatrie Braşov.

Comentarii

Ultimă oră