Sari la conținut
pele-contra-pele-la-vaslui

FC Braşov va juca în runda următoare din Liga I, în deplasare, împotriva formaţiei FC Vaslui.

Liga Profesionistă de Fotbal şi-a făcut o obişnuinţă în ultima perioadă, din a programa jocurile echipei FC Braşov, din deplasare, în prima zi a săptămînii. Stegarii nu se abat de la regulă şi vor juca luni 15 aprilie, pe terenul celor de la FC Vaslui. După victoria cu Ceahlăul Piatra Neamţ, din runda precedentă, stegarii s-au distanţat la zece puncte de primul loc retrogradabil şi vor avea parte de un final de sezon liniştit. În aceste condiţii, elevii antrenorului Adrian Szabo vor să urce cât mai mult în clasament şi să obţină o poziţie cât mai bună la finalul actualei stagiuni. Astfel galben-negrii vor merge la Vaslui pentru a scoate un rezultat bun. Va fi un meci dificil pentru braşoveni, care au însă de partea lor avantajul statisticii: Vasluiul nu a câştigat în ultimii ani niciodată pe teren propriu contra Braşovului. „Va fi un meci foarte greu. FC Vaslui este o formaţie de valoare, cu jucătorii foarte buni. Sunt convins că nici noi nu vom fi uşor de bătut. Mergem la Vaslui să ne jucăm şansa. Ne dorim mult să obţinem un rezultat bun. Vom încerca să contracarăm construcţia adversarului şi să anihilăm oamenii importanţi ai Vasluiului. Vrem să avem şi un aport ofensiv, care sperăm să fie concretizat prin goluri. Trebuie să ne facem jocul, să punem probleme şi, dacă vom reuşi, putem să obţinem un rezultat pozitiv. Sper să nu stricăm statistica şi să plecăm neînvinşi de la Vaslui”, a spus Adrian Szabo.

Similitudini cu meciul tur. În meciul de luni va debuta pe banca Vasluiului, fostul internaţional Gabi Balint. Din propria experienţă, principalul stegarilor, Adrian Szabo, ştie că un antrenor nu poate schimba mare lucru la o echipă în doar câteva zile. „Sper că similitudinile faţă de meciul din tur se vor opri la faptul că echipa gazdă se prezintă cu un nou antrenor. În tur, am debutat pe banca tehnică a celor de la FC Braşov în Liga I, în meciul cu FC Vaslui şi am reuşit să debutez cu o victorie. Sper că Gabi Balint nu va reuşi să câştige meciul de luni şi sper că vom reuşi să obţinem un rezultat bun la Vaslui. Îmi este greu să cred că un antrenor poate schimba ceva, din punct de vedere tactic, în doar câteva zile. Cu siguranţă numirea lui Balint poate reprezenta un ascendant moral pentru echipa din Vaslui. Important este de văzut câţi dintre jucători se bucură că a plecat Hizo şi a venit Balint şi câţi sunt cei care îl regretă pe domnul Hizo”, a spus tehnicianul galben-negrilor, Adrian Szabo.

Meci special pentru mulţi stegari. Partida este una specială pentru Adi Szabo, pentru că el a debutat în Liga I cu un succes împotriva celor de la Vaslui. Acest joc, este foarte important şi special şi pentru Davide Dias, jucător ce în sezonul trecut a fost la gruparea moldoveană. „Este un meci special pentru mine, pentru că am foarte mulţi prieteni acolo. Nu am nimic să le demonstrez celor de la Vaslui. Acum sunt la Braşov şi vreau să câştigăm meciul de luni”, a spus mijlocaşul portughez Davide Dias. Meciul va fi special şi pentru noul preşedinte al stegarilor, Constantin Zotta, cel care a activat în trecut la gruparea condusă de Adrian Porumboiu.

Pele vs. Pele. Jocul de la Vaslui propune şi un duel inedit: Pele contra Pele. Atacantul Braşovului, Mugurel Pele Buga va încerca să-i facă debutul amar lui Gavril Pele Balint. În sezonul trecut, Buga a marcat golul victoriei Braşovului la Vaslui. FC Braşov esra pregătită în acea vreme de Marius Şumudică. „Sper ca Pele al nostru să reediteze meciul bun făcut anul trecut şi să-l bată pe Pele al lor”, a spus Adi Szabo. Principalul stegarilor nu se va baza la Vaslui, pe patru jucători: Bruno Madeira şi Cristi Ionescu sunt accidentaţi, iar Batin şi Velayos sunt suspendaţi. FC Vaslui-FC Braşov, joc ce contează pentru etapa cu numărul 26 a primei ligi, se joacă luni, 15 aprilie, de la ora 19.00.

Comentarii

Ultimă oră