Sari la conținut

Pensiunile din Brașov, pline în Minivacanța de 1 Mai

pensiunile-din-brasov-pline-in-minivacanta-de-1-mai-

În pofida vremii nefavorabile, turismul rural a reprezentat alegerea numărul unu a românilor, ca număr de turişti, în perioada 1-4 mai. Gradul de ocupare a variat între 50 şi 95%, în funcţie de regiune.
Cele mai solicitate zone de turism rural, pentru perioada 1 Mai, au fost Bran – Moieciu – Fundata, Bucovina, Neamţ, Vrancea, Maramureş, nordul Olteniei, Mărginimea Sibiului, Apuseni dar şi Delta Dunării.
„Dacă iniţial erau confirmate circa 35.000 de rezervări, numărul turiştilor care au ales pensiunile s-a dublat pe ultima sută de metri. Este o tendinţă normală, ţinând cont că prognozele meteo iniţiale nu au fost cele mai favorabile. Unii turişti au renunţat la alte destinaţii în favoarea turismului rural, iar alţii s-au hotărât cu câteva zile înainte. Pe de altă parte, a contat mult faptul că românii au beneficiat de 4 zile libere”, subliniază Mişu Chiruc, preşedintele executiv al Asociaţiei Naţionale de Turism Rural, Ecologic şi Cultural – ANTREC.
Potrivit ANTREC, orientarea turiştilor români către pensiuni are două motive. În primul rând, din ce în ce mai mulţi români optează pentru tradiţii, linişte şi un cadru natural deosebit. Pe de altă parte, la ora actuală există peste 6000 de pensiuni autorizate în aproape toate regiunile ţării, fiind extrem de accesibile pentru turişti. Bucureştenii aleg prioritar zona Bran-Moieciu, clujenii – Maramureş sau zona Apusenilor, ieşenii – Neamţ şi Bucovina.
În judeţul Braşov, pensiunile au înregistrat un grad de ocupare cuprins între 90 şi 95%, cea mai solicitată regiune fiind Bran – Moieciu – Fundata. „Majoritatea turiştilor au ales 3 nopţi de cazare, de joi până duminică. Ca activităţi de divertisment, aceştia au optat pentru drumeţii, plimbări cu bicicleta ori cu căruţa, sau pentru picnicuri la marginea pădurii”, declară Mioara Stoian Vişan, preşedinte ANTREC – filiala Braşov.

Comentarii

Ultimă oră