Sari la conținut

Copilăria s-a încheiat prea devreme pentru 700 de milioane de copii din lume

pentru-700-milioane-de-copii-din-lume-copilaria-sa-incheiat-prea-devreme

Save the Children International a lansat ieri, la nivel global, primul Indice anual privind sfârșitul copilăriei, în care sunt comparate cele mai recente date pentru 172 de țări incluse, printre care și România, evaluând unde sunt cei mai mulți și unde sunt cei mai puțini copii lipsiți de copilărie.

Fiecare copil merită o copilărie plină de iubire, îngrijire și protecție, dar acest lucru nu este valabil pentru cel puțin 700 de milioane de copii din lumea întreagă a căror copilărie se încheie prea devreme.

Principalele motivele includ sănătatea precară, conflictele, violența extremă, căsătoriile timpurii, sarcinile timpurii, malnutriția, excluderea de la educație și exploatarea prin muncă.

În România, motivele de serioasă îngrijorare sunt rata deceselor la copiii sub 5 ani, rata nașterilor înregistrate în rândul adolescentelor, căsătoriile timpurii și acutizarea abandonului școlar.

Lansarea campaniei la nivel internațional are rolul de a atrage atenția autorităților centrale și locale asupra disparităților în creștere, între țara noastră și statele europene, în ceea ce privește protecția drepturilor copilului și urgența investițiilor în educație, sănătate și protecție socială.

Deşi se confruntă cu mari probleme economice și politice, țări din centrul și sudul Africii, înregistrează performanțe mai bune în protecția copilăriei decât România.

Comentarii

Ultimă oră