Sari la conținut

Pentru a-i înţelege pe nevăzători, brașovenii sunt invitaţi la o „Cină pe Întuneric”

pentru-ai-intelege-pe-nevazatori-brasovenii-sunt-invitati-la-o-cina-pe-intuneric-(1)

Braşovenii sunt invitaţi duminică (31 martie 2019), la Deane’s Pub, de la ora 18.00, la o „cină pe întuneric”, un eveniment caritabil care se organizează de câţiva ani la Braşov.

În data de 31 martie, de la ora 18.00, Deane’s Irish Pub & Grill (str. Republicii, nr. 19) organizează evenimentul caritabil „Cina pe întuneric”, ce va aduce împreună persoanele cu dizabilități vizuale și pe cele care sprijină efortul și curajul acestora de a trăi „pe întuneric”.

La „cina pe întuneric” totul se va desfăşura fără lumină, iar mâncarea va fi servită de către persoane pentru care întunericul a devenit o obişnuinţă.

Participanţii vor fi conduşi la masă de o persoană nevăzătoare, aşa cum se procedează în restaurantele din alte ţări. Apoi cei prezenți vor trebui să comande mâncare tot pe întuneric. Cei care vor lua masa vor fi serviți de persoane cu dizabilități vizuale; participanții fiind puși în situația de a cere ei ajutorul unei persoane nevăzătoare, o persoană care cunoaște alfabetul Braille, pentru descifrarea textului de pe meniuri.

Participanţii la „Cina Pe Întuneric” sunt rugaţi ca pe durata întregii cine să nu utilizeze telefoanele mobile, pentru ca să nu existe nici o sursă de lumină, ci să se bazeze pe celelalte simţuri.

Meniul este unul prestabilit, iar evenimentul reprezentă o oportunitate oferită participanţilor să aibă experienţe inedite, dar şi o modalitate de a ajuta persoanele văzătoare să conştientizeze nevoile nevăzătorilor, încercând, pentru câteva ore, să trăiască viaţa acestora.

„Cina pe întuneric” este un experiment unic în Brașov, unde totul se va desfășura fără lumină, pentru a ajuta persoanele văzătoare să conștientizeze nevoile nevăzătorilor, încercând, pentru câteva ore, să intre în pielea acestora.

Evenimentul are ca scop strângerea de fonduri pentru ca un număr cât mai mare de restaurante din orașul Brașov să fie accesibile nevăzătorilor – meniuri scrise în Braille.

   ,,Cină pe întuneric'' este un eveniment inedit care îşi propune să aducă la un loc persoanele cu dizabilităţi vizuale şi persoanele care sprijină efortul şi curajul acestora de a răzbi în această lume ,,pe întuneric''.

Comentarii

Ultimă oră