Sari la conținut

Pentru a-i înţelege pe nevăzători, suntem invitaţi la o „Cină pe Întuneric”

pentru-ai-intelege-pe-nevazatori-brasovenii-sunt-invitati-la-o-cina-pe-intuneric

,,Cină pe întuneric'' este un eveniment inedit care îşi propune să aducă la un loc persoanele cu dizabilităţi vizuale şi persoanele care sprijină efortul şi curajul acestora de a răzbi în această lume ,,pe întuneric''.

Asociația „Bastonul Alb” în colaborare cu Asociația de Integrare Socială și Protecția Mediului Feed-Back Brașov (Centrul de Voluntariat Brașov) organizează, o „Cină pe Întuneric”, un experiment unic de acest fel în Braşov, în cadrul căreia persoanele participante vor testa, pe propria piele, provocările prin care trece un nevăzător.

Evenimentul se va desfășura astăzi, 16 octombrie 2016, începând cu ora 19:00, la Dean’s Irish Pub Brașov, Republicii, nr. 19.

Persoanele care vor lua parte la proiect sunt invitate să servească cina într-un mediu fără vreo sursă de lumină, creându-se astfel un mediu în care trăiește un nevăzător. Cei care vor lua masa vor fi serviți de persoane cu dizabilități vizuale; participanții fiind puși în situația de a cere ei ajutorul unei persoane nevăzătoare, o persoană care cunoaște alfabetul Braille, pentru descifrarea textului de pe meniuri.

„Prin încercarea descifrării textului Braille, ne dorim ca participanții să perceapă cât de greu îi este unui nevăzător să se plieze pe cerințele zilnice fără a avea mijloacele necesare – accesibilizare în Braille”, a declarat Irina Coșescu, vicepreședinte Asociația „Bastonul Alb”.


  Evenimentul are ca scop strângerea de fonduri pentru ca un număr cât mai mare de restaurante din orașul Brașov să fie accesibile nevăzătorilor – meniuri scrise în Braille. De asemenea, se doreşte ca din fondurile obţinute să fie realizate panouri inscripționate cu mesajul: „PRIETENOS CU NEVĂZĂTORII” pentru localurile care doresc să susțină inițiativa.


  Activitatea face parte din proiectul “Energie pentru Tinerii Antreprenori” inițiat de Young Union of People with Initiative (Portugalia), în parteneriat cu Asociația de Integrare Socială și Protecția Mediului Feed-Back, Brașov și alte 5 organizații de tineret din Europa și cofinanțat de Uniunea Europeană prin Programul Erasmus+.

Participarea la evenimentul “Cina pe Întuneric” are loc pe bază de rezervare, la telefon: 0734010203.

Comentarii

Ultimă oră