Sari la conținut
perchezitii-dna-la-politia-sinaia

Percheziţii ale procurorilor DNA din Ploieşti la sediul Poliţiei din staţiunea Sinaia, într-un dosar de trafic de influenţă în care sunt vizaţi şefii acestei instituţii. Potrivit unor surse judiciare, anchetatorii au descins în biroul şefului Poliţiei Sinaia, comisarul şef Marin Tudorică, dar şi în biroul adjunctului acestuia. Conform surselor citate, percheziţiile au loc într-un dosar în care sunt vizate fapte de trafic de influenţă şi urmează ca poliţiştii vizaţi să fie duşi la audieri la sediul DNA Ploieşti. Potrivit unui comunicat de presă, procurorii anticorupţie efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni cu privire la săvârşirea unor infracţiuni de corupţie comise în perioada 2013-2015. Descinderile oamenilor legii au loc la şase adrese din judeţul Prahova, dintre care una este sediul unei instituţii publice, restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice. Suspecţii beneficiază de prezumţia de nevinovăţie pănă când se vor pronunţa sentinţe definitive.

UPDATE:

Şeful Poliţiei din Sinaia şi administratorul unei firme au fost încătuşaţi de procurorii DNA din Ploieşti pentru fapte de corupţie. În cazul unui alt ofiţer din Sinaia, anchetat şi el în acelaşi dosar, procurorul de caz a instituit măsura controlului judiciar. Potrivit acuzării, şeful Poliţiei staţiunii Sinaia a pretins de la un om de afaceri, dreptul de folosință pentru un autoturism aflat în proprietatea afaceristului. Folosinţa autoturismului a fost evaluată provizoriu la suma de 49 de mii de Euro. În schimbul acestui folos, inculpatul a lăsat să se creadă faţă de omul de afaceri că are influenţă asupra unor funcţionari publici şi i-a promis acestuia că, în eventualitatea unor controale privind activitatea economică a firmei sale, la nevoie, îi va determina pe funcţionari să îndeplinească, să nu îndeplinească, să urgenteze ori să întârzie îndeplinirea unui act ce intra în îndatoririle lor de serviciu sau să îndeplinească un act contrar acestor îndatoriri.

Procurorii DNA cer arestarea inculpaţilor reţinuţi, care beneficiază de prezumţia de nevinovăţie până când se vor emite sentinţe definitive.

Comentarii

Ultimă oră