Sari la conținut
pericolele-din-gelurile-de-maini-antibacteriene

Pune o picătură de gel antibacterian pe mâini și ai scăpat de 99,9% din bacterii. Asta promit astfel de produse de curățare, scrie clickpentrufemei.ro. Dar, specialiștii spun că utilizarea constantă a acestora nu este recomandată. Iată de ce!


Nu sunt bune pentru copii

Știm cu toate că cei mici au tendința de a atinge lucruri murdare și de a-și vârî apoi degetele în gură. Nu e de mirare că din ce în ce mai multe femei apelează la gelurile antibacteriene pentru a-și proteja copiii de boli. Dar, pe foarte multe produse de acest tip  sunt mesaje care îi avertizează pe părinți că acestea trebuie ținute cât mai departe de cei mici. Și asta pentru că prichindelul poate ingera produsul.

Reduc imunitatea copilului tău

Potrivit unui studiu publicat în „Science Daily“, realizat de oamenii de știință de la Centrul de Cercetare Northwestern, imunitatea unui copil este grav afectată de utilizarea pe termen lung a gelurilor antibacteriene. Specialiștii au descoperit că mulți copii s-au îmbolnăvit după utilizarea îndelungă a acestor produse și că mediile ultra curate în primele etape ale vieții unui copil scad imunitatea celui mic. Acest lucru duce la afecțiuni serioase atunci când copilul crește, făcându-l vulnerabil la diverse

Comentarii

Ultimă oră