Vopselele de colorat ouă din magazine sunt simplu de folosit, şi în doar câteva minute obţinem ouă de toate culorile. Potrivit evz.ro medicii avertizează că vopselele de colorat ouă din comerţ pot produce toxiinfecţii alimentare. Specialiştii recomandă vopsitul ouălor prin metode tradiţionale: cu frunze de nuc sau de ceapă şi nu numai, sau cu vopsea făcută pe bază de pigmenţi alimentari, care cu puţină atenţie poate fi găsită în magazine. Specialiştii subliniază că vopseaua textilă sau tipografică poate trece dincolo de coaja oului, rezultatul fiind toxiinfecţia alimentară. De asemenea, chiar dacă am cumpărat un colorant care nu va face rău, tot medicii sunt cei care ne sfătuiesc să consumăm cât mai repede ouăle fierte, pentru a nu se altera. Pentru obţinerea culorilor naturale pentru vopsit ouă, sunt recomandate anumite „ingrediente”. Pentru obţinerea culorii roşii presupune multe coji de ceapă roşie, cireşe conservate în suc propriu, suc de rodie, zmeură. Pentru albastru: afine conservate, suc de struguri. Maro: cafea naturală, cafea instant, ceai negru. Portocaliu: coji de ceapă galbenă, morcovi, boia de ardei. Verde: frunze de spanac. Violet: ceai de Hibiscus, vin roşu. Dacă doriţi ouă colorate natural intens este recomandat să le lăsaţi în lichid mai mult timp. De asemenea, dacă ouăle colorate natural nu sunt lucioase, se pot unge cu puţin ulei după ce s-au uscat, pentru a avea luciu.