Sari la conținut

Peste 18 milioane de alegători, așteptați DUMINICĂ la urne!

peste-18-milioane-de-alegatori-asteptati-duminica-la-urne

Peste 18 milioane de alegători sunt așteptați duminică la urne pentru a alege președintele țării, în cel de-al doilea tur de scrutin. După prima confruntare electorală din 2 noiembrie, în cursa pentru Cotroceni au rămas doi candidați din cei 14 înscriși inițial în competiția prezidențială - candidatul Alianței PSD-UNPR-PC, Victor Ponta, și cel al Alianței Creștin - Liberale (ACL), Klaus Iohannis. Potrivit ultimelor date furnizate de Autoritatea Electorală Permanentă (AEP), au drept de vot în al doilea tur al alegerilor prezidențiale, pe 16 noiembrie, 18.305.826 persoane.

În țară vor fi organizate 18.550 secții de vot, iar în București 1.245, scrie agerpres.ro. În diaspora va exista același număr de secții de votare ca și în primul tur — 294. Un număr de 800.000 de buletine au fost trimise către secțiile de votare din străinătate.

Potrivit Executivului, pentru cel de-al doilea tur al scrutinului prezidențial, Monitorul Oficial a tipărit 20.945.068 de buletine de vot, iar, în urma cererii Ministerului Afacerilor Externe, vor fi confecționate încă 400 de ștampile cu mențiunea ''VOTAT'', pentru secțiile de votare din diaspora.

Comentarii

Ultimă oră