Sari la conținut

Peste 1.900 de cereri de eliberare a paşapoartelor au fost depuse la Brașov, în luna octombrie

peste-1900-de-cereri-de-eliberare-a-pasapoartelor-au-fost-depuse-la-brasov-in-luna-octombrie

Peste 1.900 de cereri de eliberare a paşapoartelor au fost depuse la Brașov, în luna octombrie, cu 774 mai puține decât în luna precedentă.

De asemenea, au fost preluate, prin intermediul misiunilor diplomatice şi oficiilor consulare ale României în străinătate, 892 cereri de eliberare a paşapoartelor simple electronice (cu 367 mai multe decât în luna septembrie a.c.).


Tot luna trecută s-au înregistrat şi soluţionat 259 cereri din partea cetățenilor români cu domiciliul în străinătate (-185 față de luna precedentă).


În perioada 01-31.10.2021 au fost primite de la instanţele de judecată 140 de comunicări privind regimul liberei circulaţii a cetăţenilor români în străinătate, precum şi a procedurilor în vigoare – un număr de 68 de restricţii pentru cetăţenii români împotriva cărora autorităţile competente au dispus suspendarea dreptului la libera circulaţie în străinătate (+27 față de luna septembrie).


De asemenea, au fost eliberate 10 adeverinţe pentru cetăţenii români, care doresc să desfăşoare în mod legal activităţi lucrative în străinătate şi nu au suspendat dreptul la libera circulaţie în străinătate (-3 față de luna precedentă).

Comentarii

Ultimă oră