Sari la conținut

Peste 2.000.000 de vizitatori la Dino Parc, în cei șase ani de activitate

peste-2000000-de-vizitatori-la-dino-parc-in-cei-sase-ani-de-activitate

Peste 2.000.000 de vizitatori în parcul cu dinozauri, în cei șase ani de activitate.

De la deschiderea din iunie 2015 și până în prezent, cel mai mare parc cu dinozauri din Sud-Estul Europei și-a dublat suprafața, ajungând la 3,5 hectare și peste 100 de dinozauri atestați științific și reproduși în mărime naturală.

În parc sunt expuși unii dintre cei mai mari și impresionanți dinozauri, care au fost descoperiți până acum în lume: Seismosaurus, gigantul care măsura 45 de metri lungime și Hatzegopteryx thambema, cel mai mare animal zburător care a existat vreodată, despre care se spune că putea face ocolul Pământului în zbor fără să se oprească. Începând de anul acesta, parcul îl găzduiește și pe cel mai înalt dintre ei, Diplodocus, care se ridică la peste 11 metri deasupra Pământului, o înălțime echivalentă a două girafe puse una peste cealaltă.


De asemenea, în parc mai există 5 dinozauri animatronici, care scot sunete terifiante, Expozițiile și exponatele au fost realizate în parteneriat cu Muzeul Național de Istorie Naturală Grigore Antipa, Universitatea București, Institutul Geologic Român, Muzeul Național Secuiesc, Muzeul Județean de Istorie Brașov și parteneri privați autohtoni și internaționali.

Comentarii

Ultimă oră