Sari la conținut

Peste 30 de persoane fără adăpost adunate zilnic de pe stradă

peste-30-de-persoane-fara-adapost-adunate-zilnic-de-pe-strada

Tot mai multe persoane fără adăpost din municipiul Braşov, în special oameni ai străzii, se adresează Centrului pentru persoane fără adăpost din oraş.
“De când temperaturile au tot început să scadă, înainte de Crăciun, numărul persoanelor care vin la noi este în creştere. În fiecare noapte cam 30-35 de persoane ajung aici, 90% dintre acestea fiind bărbaţi. O parte dintre acestea sunt aduse la centrul nostru de echipajele de jandarmi, de la Salvare sau ISU care patrulează prin oraş în intervalul 21.00-2.00 şi le găsesc dormind pe bănci în parcuri, pe lângă blocuri sau în adăposturi improvizate”, a declarat  pentru agrepres.ro, directorul Centrului pentru persoane fără adăpost, Adriana Bălean.
Capacitatea centrului este de 90 de locuri, 85 dintre acestea fiind ocupate de persoane care conform legislaţiei au dreptul să stea în centru o perioadă de şase luni până când li se găseşte o soluţie pentru un adăpost. Pentru perioadele cu temperaturi scăzute când numărul solicitanţilor este mai mare se amenajează paturi suplimentare pentru a putea fi cazaţi.

Comentarii

Ultimă oră