Sari la conținut

Peste 300 de seniori, la cursurile de calculator

peste-300-de-seniori-la-cursurile-de-calculator

Cu mulţi dintre ei, copiii nu au răbdare şi nici timp! De aceea s-au înscris la cursurile de iniţiere în calculatoare. Peste 320 de seniori au început şcoala din această săptămână şi o vor absolvi peste opt săptămâni. Ei vor să se descurce singuri pe Internet, dar şi să descarce poze în calculator.
„Cursul de calculator o să fie de iniţiere, la care vor învăţa să folosească computerul,  după care vom ajunge pe internet. O să fie un curs mixat în care vor ajunge să facă tot ce îşi doresc ei să facă. Vor putea căuta pe internet, comunicare, discuţii cu prietenii etc” a explicat Patrick Kiriţescu, trainer.
„Am copiii plecaţi şi e mai uşor de comunicat cu ei. Nu e prea uşor cursul, eu sunt afonă, complet afonă, aşa că va fi greu pentru mine” a spus o braşoveancă, participantă la curs.
„Eu am calculator, dar sunt la început şi nu prea ştiu multe despre el şi vreau să ştiu, să mă dezvolt cât de cât. Am copiii în Canada şi mai vreau să vorbesc şi eu cu ei, să mai intru şi eu pe internet, asta mă interesează” a spus un alt participant.
Primul curs de iniţiere a însemnat prezentarea opţiunilor: personal computer sau laptop. Variante luate în calcul de seniori, mai ales că orele de iniţiere în calculatoare se vor finaliza chiar înainte de moş Nicolae. Un motiv în plus pentru un cadou surpriză, care să-i ajute în comunicarea la distanţă cu prietenii.
„Cursurile de iniţiere în utilizarea calculatorului se bucură de mare trecere la pensionari. Sunt înscrise 320 de persoane, împărţite pe grupe, de luni până vineri de la 8.30 la 15.00, depinde cum mai ia şi profesorul pauză” a declarat Dumitru Buhalau, administrator Clubul pensionarilor de la Reduta.
Seniorii îşi pot îmbunătăţi abilităţile de buni dansatori la cursurile de dans organizate în fiecare joi la Reduta. Până acum, s-au înscris aproximativ 70 de persoane. De asemenea, pensionarii braşoveni activi vor mai avea parte şi de alte surprize din partea Consiliului Judeţean, care a dezvoltat acest club al seniorilor. Vor fi organizate concursuri de table şi şah, dar şi concerte pentru ei.

Comentarii

Ultimă oră