Sari la conținut

Peste 50% dintre locuințele din Brașov, asigurate împotriva dezastrelor

peste-50-dintre-locuinte-din-brasov-asigurate-impotriva-dezastrelor

Braşov este primul oraş din România în care mai mult de jumătate din locuinţe au asigurare împotriva dezastrelor, procentul fiind de trei ori peste media pe ţară.

Potrivit directorului Pool-ului de Asigurare Împotriva Dezastrelor, Nicoleta Radu, numărul caselor asigurate a crescut accelerat, în Braşov, depăşind inclusiv Bucureştiul, pentru că primarul localităţii a decis să trimită notificări locuitorilor amintindu-le că asigurarea locuinţei este obligatorie prin lege.

Gradul mic de cuprindere în asigurare este una dintre marile probleme ale pieţei locale şi ale României, în condiţiile în care ţara noastră este expusă major atât riscurilor de cutremur cât şi celor de inundaţii. Totuşi, gradul de cuprindere a depăşit pragul de 19%, la care stătea de mai mulţi ani.

Potrivit BizBrașov, lipsa de implicare a primarilor, care ar trebui să aplice amenzi de 500 de lei celor care nu au asigurare, este unul dintre motivele pentru care gradul de cuprindere nu creşte. Mai mult, unele primării ignoră total asigurările, deşi sunt obligatorii.

Asigurarea locuinţei pentru riscurile de cutremur, inundaţie şi alunecări de teren este obligatorie prin lege în România.

Poliţa obligatorie este emisă de PAID şi costă 20 de euro pentru locuinţele din materiale moderne şi 10 euro pentru cele din chirpici. Suma maximă care va fi primită în caz de daună este de 20.000, respectiv 10.000 de euro.

Comentarii

Ultimă oră