Sari la conținut
peste-600-de-accidentari-iarna-trecuta-

Sezonul rece a fost deosebit de lung şi bun pentru practicarea sporturilor de iarnă în Poiana Braşov şi în Masivul Postăvarul. Acest lucru nu a adus după sine doar mulţi turişti, ci şi numeroase accidentări.

Astfel, în perioada 10 decembrie 2016 - 5 aprilie 2017, au fost înregistrate circa 650 de accidentări, majoritatea finalizându-se cu transportul accidentatului la baza pârtiei şi predarea acestuia Serviciilor de Ambulanţă. Datele au fost publicate pe pagina de Facebook „Salvamont Poiana Braşov”, unde pot fi găsite şi recomandări, informaţii despre vreme, despre starea traseelor şi despre starea pârtiilor.

Potrivit salvamontiștilor, se observă o creştere a accidentelor rezultate în urma coliziunilor, cauzate în special de necunoaşterea regulilor de prioritate pe pârtie, a Decalogului Schiorului, precum şi de lipsa unei legislaţii specifice, care să reglementeze practicarea sporturilor de iarnă pe pârtiile amenajate.

a

De asemenea, se pare că, în ciuda atenţionărilor în masiv cu privire la clasificarea pârtiilor de schi după dificultate, practicanţii sporturilor de iarnă nu ţin cont de nivelul de instruire raportat la dificultatea zonelor parcurse, fapt care a sporit substanţial numărul de accidente.

Comentarii

Ultimă oră