Sari la conținut

Peste 6.000 de transportatori au asediat Guvernul

peste-6000-de-transportatori-au-asediat-guvernul

Mii de taxiuri, camioane, microbuze şi autobuze au blocat încă de la primele ore ale dimineţii traficul în Capitală, pentru a cere reducerea tarifului RCA şi eliminarea supraaccizei din preţurile carburanţilor începând din ianuarie 2016. Transportatorii au început să se adune în Piaţa Victoriei şi pe Şoseaua Kiseleff încă de la ora 08.00, iar până la ora 10.00, când a început protestul, manifestanţii şi-au parcat maşinile în zona cuprinsă între sediul Guvernului şi Arcul de Triumf, blocând traficul.

O delegaţie a transportatorilor care protestează în Piaţa Victoriei şi pe Şoseaua Kiseleff a intrat în Palatul Victoria, fiind invitată la discuţii cu vicepremierul Vasile Dâncu, reprezentanţi ai ASF şi ministrul pentru Dialog Social, cărora le-a prezentat cererile manifestanţilor de reducere a tarifului RCA.

Transportatorii acuză multitudinea de taxe pe care trebuie să le suporte pentru a supravieţui. „Este vorba în primul rând de valoarea aberantă a RCA-ului care, anul acesta s-a triplat. La aceasta se adaugă de ceva timp supraaciza la combustibil care pur şi simplu îngroapă - economic vorbind- societăţile de transport. Nu în ultimul rând, taximetriştii le au şi ei pe ale lor: taxele pe care trebuie să le plătească cu titlul de drepturi de autor, dar şi taxa pentru muzica difuzată în maşină pentru confortul pasagerilor”, ne-a declarat indignat unul din participanţii braşoveni la protest.

Comentarii

Ultimă oră