Sari la conținut

Peste jumătate din parcul auto al Brașovului e mai vechi de zece ani

peste-jumatate-din-parcul-auto-al-brasovului-e-mai-vechi-de-zece-ani

Mai mult de jumătate din cele peste 145.000 de mașini înregistrate în județul Brașov au o vechime mai mare de zece ani, reiese din statisticile în domeniu. În aceste condiții, Administrația Fondului de Mediu a deschis ieri sesiunea de înscriere în Programul Rabla pentru producători, importatori şi distribuitorii de autoturisme, aceasta urmând să aibă loc până pe 10 aprilie, scrie bizbrasov.ro.

Trei variante de eco-bonus, în valoare de 750, 1.500 şi 2.500 de lei, vor fi disponibile, alături de cele 25.000 de tichete, dintre care 20.000 pentru persoane fizice şi 5.000 pentru persoane juridice, în programul Rabla 2015, anunţă Ministerul Mediului. Programul destinat persoanelor fizice va fi demarat imediat după publicarea listei producătorilor validaţi să participe la programul din acest an, alături de lista colectorilor autorizaţi de la Agenţia Naţională pentru Protecţia Mediului (ANPM). Condiţiile de participare la programul Rabla 2015, precum şi documentele pe care trebuie să le depună producătorii/dealerii auto pot fi găsite în Ghidul de finanţare a programului, pe site-ul AFM.

În cadrul programului Rabla 2015, cu o valoare totală de 200 milioane lei, a fost alocat un număr de 20.000 de tichete pentru persoane fizice şi 5.000 de tichete pentru persoane juridice si instituţii publice. Tichetele vor fi alocate electronic, în sistemul informatic gestionat de AFM.

Comentarii

Ultimă oră