Sari la conținut

Peter Maffay donează trei milioane de euro la Roadeş


Fundaţia celebrului chitarist german de origine română se implică într-un proiect de trei milioane de euro la Roadeş ce vizează construirea unei tabere pentru tineri cu probleme sociale.

Artisul german Peter Maffay s-a născut la Braşov. Este unul dintre cei mai cunoscuţi cantautori germani. Chiar dacă a plecat din ţară a fost aproape de locurile natale şi s-a implicate în foarte multe proiecte prin intermediul fundaţiei care îi poartă numele. Cel mai recent este o tabără pentru tinerii cu probleme sociale şi consolidarea bisericii din localitatea Roadeş.

„Încercăm să facem case pentru copii traumatizaţi care provin din familiile cu probleme. Vor fi case de vacanţă şi îşi vor petrece vacanţele aici. În perioada vacanţei petrecute în această tabără, ei sunt ajutaţi să treacă mai uşor peste traumele pe care le-au suferit. Eu unul susţin ideea că natura şi muzica sunt două terapii de bază pentru ei", ne-a spus cantautorul Peter Maffay.


Premiat. Proiectul deosebit de ambiţios este în valoare de trei milioane de euro. Pentru toate eforturile depuse în ultimii ani şi în semn de recunoaştere a implicării în viaţa socială a comunităţii braşovene Peter Maffay a primit o diplomă de excelenţă din partea Consiliului Judeţean Braşov. Printre invitaţii speciali care au participat la evenimentul de la Roadeş s-a aflat şi cântăreţul român Ricky Dandel, prieten aproapiat al cantautorului Peter Maffay.

Alte proiecte. Totodata Peter Maffay se angajează, pe lângă construcţia taberei, să renoveze biserica fortificată din sat, să o includă, în maximum trei ani, în circuitul turistic internaţional, şi să dezvolte localitatea, astfel încât să poată oferi toate serviciile turistice necesare, dar şi locuri de joacă pentru copii, camping, ateliere meşteşugăreşti, grădiniţă, până în 2015. Autorităţile locale şi judeţene se obligă să investească în insfrastructura de drumuri, apă şi canalizare, necesară dezvoltării proiectului.

Cine e Peter Maffay? Născut sub numele Peter Alexander Makkay la Braşov, acesta a emigrat în Germania unde a cunoscut gloria ca muzician. Melodia „Du” compusă de el a devenit cel mai mare hit al anilor "70 din Germania. Maffay deţine recordul pentru cele mai multe single-uri ajunse no1 în Germania. Tot el deţine recordul pentru cele mai multe albume care au depăşit vânzări de un milion de exemplare (12).

Peter Maffay - Du 1970 live

Comentarii

Ultimă oră