Sari la conținut

Peter Maffay inaugurează un centru pentru copii

Fundaţia înfiinţată de renumitul rocker-cantautor german (de origine  română) Peter Maffay va inaugura pe 27 septembrie, la Roadeş, un centru  pentru copiii traumatizaţi. Este vorba de o investiţie de aproape 3  milioane de euro. Cântăreţul, originar din Braşov, a cumpărat în urmă cu  un an casa parohială a Bisericii Evanghelice şi anexele acesteia din  satul Roadeş, în apropierea oraşului Rupea, pentru realizarea unei  tabere destinate copiilor traumatizaţi. Va fi o tabără de 14 locuri, în  care copiii vor veni atât din România, cât şi din restul ţărilor  europene. Ei vor petrece, pe timp de vară, vacanţe de câte două  săptămâni. „Doresc ca aici să îi aduc pe copiii traumatizaţi din diferite  motive, de la divorţuri în familie, la probleme de alcool sau droguri.  Pentru că mulţi nu ştiu nici ce e aia o vacă şi cred că laptele se  găseşte direct în cutii, aici vor învăţa multe despre viaţă şi despre  multe meşteşuguri care riscă să fie uitate", spune cântăreţul.  
Originar din Brasov. Peter Maffay s-a născut la Braşov în 1949. În 1963 a emigrat cu  familia în RFG. Este considerat unul dintre cei mai importanţi cântăreţi  germani şi este cunoscut pentru implicarea sa în proiecte  social-politice, de combatere a xenofobiei, de promovare a păcii şi de  ajutorare a tinerilor şi copiilor bolnavi sau maltrataţi.  
Prima trupă a celebrului cântăreţ s-a numit „The Dukes" şi de-a lungul  vieţii a lansat zeci de albume, a susţinut sute de concerte şi a cântat  în faţa a mii de oameni. Lovitura în lumea muzicală a dat-o cu adevărat  în anul 1970, când a lansat şlagărul „Du" („Tu" melodie care a făcut  furori în rândul iubitorilor de muzică pop.
În timp, s-a reorientat către muzica rock şi a devenit din ce în ce mai  apreciat. El este acum interpret, compozitor, chitarist, dar şi  producător muzical. 40 de milioane de discuri vândute indică marea lui  popularitate în Germania.

Comentarii

Ultimă oră