Sari la conținut

„Pianul cu poeme” - Eveniment dedicat Zilei Culturii Naționale

pianul-cu-poeme-eveniment-dedicat-zilei-culturii-nationale

Marți, 16 ianuarie 2018, de la ora 18:00, brașovenii sunt invitați la Centrul Cultural Reduta, la „Pianul cu poeme”, un spectacol complex de muzică și poezie, dedicat Zilei Culturii Naționale.


    Spectacolul cuprinde poezii de Mihai Eminescu, Magda Isanos, Victor Eftimiu, Ernest Maftei, George Coșbuc, Ioanid Costache unind astfel Ziua Culturii Române cu sărbătorirea zilei lui Eminescu. Muzica va acoperi o gamă amplă: prelucrări folclorice pe teme populare românești (Lie Ciocârlie sau Mocirița), autori culți precum Constantin Silvestri și improvizatii personale ale pianistei Ioana Maria Lupașcu.

„Pianul cu poeme”, este un spectacol recital de muzică și poezie de dragoste, pus în scenă și reprezentat de zeci de ori în țară și în străinătate, pe scene importante ale teatrelor și filarmonicilor, inclusiv la Ateneul Român.

Recitalul este clădit inteligent și interpretat cu emoție și virtuozitate; ridică energia piesă dupa piesă, construind momente impetuoase și impresionante prin sensibilitate sau forță. Experiența acestui spectacol în afara țării a fost remarcabilă.

„Pianul cu poeme”, susținut de actrița Daniela Nane și pianista Ioana Lupașcu, este un recital de calitate, care corespunde înaltelor standarde ale centrelor culturale de pretutindeni și pe care oamenii ar fi încântați să-l primească în dar în orice colț al lumii.


     Intrarea este liberă.

Comentarii

Ultimă oră